Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλλάζει η διοίκηση στην Εθνική Ασφαλιστική

Συνεδριάζει σήμερα το Δ.Σ. της Εθνικής Ασφαλιστικής. Πληροφορίες για υποβολή παραίτησης από την ηγεσία της εταιρείας. Τι μεσολάβησε από την περασμένη Παρασκευή και τη συνάντηση της διοίκησης με τους Γενικούς Διευθυντές. Όλο το παρασκήνιο.

Αλλάζει η διοίκηση στην Εθνική Ασφαλιστική

Σε αλλαγή ηγεσίας στη μεγαλύτερη εν Ελλάδι θυγατρική της, Εθνική Ασφαλιστική, προχωρά η Εθνική Τράπεζα, μετά από έντονο παρασκήνιο, το οποίο κορυφώθηκε κατά τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Ασφαλιστικής και αναμένεται να κάνει δεκτές τις παραιτήσεις του διευθύνοντος συμβούλου Σπ. Μαυρόγαλου, του αναπληρωτή του Φ. Παναγιωτόπουλου και πιθανώς του προέδρου της εταιρείας Δ. Δημόπουλου.

Ταυτόχρονα ενδέχεται να ανακοινωθεί η είσοδος στο Διοικητικό Συμβούλιο εκπροσώπου των εργαζομένων, η οποία έχει συζητηθεί αρκετά στους κόλπους της εταιρείας, το τελευταίο διάστημα.

Οι αλλαγές έρχονται μόλις μερικές ημέρες αφότου κύκλοι της διοίκησης του ομίλου διέψευδαν κατηγορηματικά τις πληροφορίες για υποβολή παραίτησης από την ηγεσία της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Η αλλαγή δεδομένων επήλθε, σύμφωνα με καλά γνωρίζοντες, ως αποτέλεσμα του παρασκηνίου των τελευταίων ημερών.

Όπως έγραψε το Euro2day, την περασμένη Παρασκευή υπήρξε συνάντηση της διοίκησης με τους γενικούς διευθυντές και τους βοηθούς τους στον Αστέρα Βουλιαγμένης, όπου συζητήθηκε η στρατηγική της επόμενης διετίας.

Από τη συνάντηση έγινε σαφές ότι δεν ήταν στις προθέσεις της διοίκησης η ανανέωση συμβάσεων που λήγουν στο τέλος του μήνα για μεσοπρόθεσμο διάστημα (τουλάχιστον ένα έτος), αλλά για ένα τρίμηνο, ώστε να ακολουθήσουν οι αλλαγές που θα συνοδεύσουν το νέο οργανόγραμμα.

Αυτό είχε αποτέλεσμα, στελέχη, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν, να θέσουν την παραίτησή τους από την Εθνική Ασφαλιστική στη διοίκηση του ομίλου.

Η παραπάνω κίνηση, σε συνδυασμό με τις πιέσεις του χρηματοοικονομικού τομέα του ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγές προσώπων, οδήγησε σε επίσπευση των αλλαγών στη διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής, ενώ αρχική πρόθεση ήταν να διενεργηθούν μαζί με τις ευρύτερες αλλαγές στη διοικητική δομή του ομίλου, που θα επέφερε το νέο οργανόγραμμα.

Κάποια από τα μέλη της διοίκησης της Εθνικής Ασφαλιστικής θα παραμείνουν στις άλλες θέσεις που διατηρούν εντός ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v