Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιονική Ξενοδοχειακή: Συγκρατημένη αισιοδοξία για φέτος

Στο Hilton Αθηνών και σύμφωνα με τα στοιχεία κρατήσεων εκτιμάται ότι το Α' τρίμηνο θα κυμανθεί στα επίπεδα του 2015, ενώ από το Β' τρίμηνο θα υπάρξει βελτίωση των κρατήσεων στα βασικά τμήματα της αγοράς.

Ιονική Ξενοδοχειακή: Συγκρατημένη αισιοδοξία για φέτος

Τη διαδικασία πώλησης της θυγατρικής της Ιονικής Ξενοδοχειακής (Hilton Αθηνών) έχει ξεκινήσει η μητρική Alpha Bank και μετά από ένα ανοδικό 2015 (κύκλος εργασιών 29,8 εκατ., καθαρά κέρδη 2,2 εκατ. ευρώ και ίδια κεφάλαια 114,3 εκατ. ευρώ), η διοίκηση του γνωστού ξενοδοχείου βλέπει με συγκρατημένη αισιοδοξία τη φετινή του πορεία.

Σύμφωνα μάλιστα με την Ιονική Ξενοδοχειακή, «το 2015 επιβεβαίωσε μερικώς τις αρχικές προσδοκίες για την ανάκαμψη του τουριστικού ρεύματος στην πρωτεύουσα, οι οποίες διατηρήθηκαν έως και τον μήνα Αύγουστο, όπου φάνηκαν τα πρώτα σημάδια κάμψης της ζήτησης.

Ο προβληματισμός που επεκράτησε από την πτωτική πορεία των κρατήσεων από τον μήνα Σεπτέμβριο, ιδιαίτερα στα ξενοδοχεία πολυτελείας, δημιουργεί συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της ξενοδοχειακής αγοράς της Αθήνας στο ξεκίνημα της νέας τουριστικής περιόδου.

Τον μήνα Ιανουάριο τρέχοντος έτους, ενώ τα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας, ως σύνολο, κατέγραψαν αύξηση της πληρότητας δωματίων κατά 4,7%, δεν συνέβη το αυτό με τα ξενοδοχεία πολυτελείας, όπου παρατηρήθηκε μείωση κατά 9,8%.

Στο Hilton Αθηνών και σύμφωνα με τα στοιχεία κρατήσεων εκτιμάται ότι το Α' τρίμηνο θα κυμανθεί στα επίπεδα του 2015, ενώ εκτιμάται ότι από το Β' τρίμηνο θα υπάρξει βελτίωση των κρατήσεων στα βασικά τμήματα της αγοράς, όπως ο επιχειρηματικός τουρισμός, ο ομαδικός και συνεδριακός τουρισμός.

Για να διατηρηθεί όμως αυτή η τάση, βασική προϋπόθεση για ταχεία επάνοδο προς την αύξηση του τουριστικού ρεύματος είναι να διατηρηθεί στην κρίσιμη αυτή φάση η προστασία της φήμης και της γενικής εικόνας του προορισμού «Αθήνα» στις διεθνείς αγορές.

Η διοίκηση της εταιρίας ευρίσκεται σε συνεχή επαφή με τη διαχειρίστρια Hilton, με σκοπό την ενημέρωσή της επί της πορείας εργασιών και τη διασφάλιση του βέλτιστου αποτελέσματος».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v