Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναβολή 2 μηνών στο business plan της ΔΕΗ

Την αναβολή για δύο μήνες του επιχειρησιακού της σχεδίου για τον διαχωρισμό της ΔΕΗ σε έξι θυγατρικές εταιρίες αποφάσισε η Επιχείρηση, υπό την πίεση των εργαζομένων και της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Πώς σχολιάζουν οι αναλυτές.

Αναβολή 2 μηνών στο business plan της ΔΕΗ
Την αναβολή για δύο μήνες του επιχειρησιακού της σχεδίου για τον διαχωρισμό της ΔΕΗ σε έξι θυγατρικές εταιρίες αποφάσισε η Επιχείρηση, υπό την πίεση των εργαζομένων και της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε χθες ότι η ενημέρωση των αναλυτών για το νέο στρατηγικό σχέδιο θα πραγματοποιηθεί στις 21 Νοεμβρίου, αντί για τα μέσα Οκτωβρίου, ταυτόχρονα με την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων 9μήνου.

Στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι ευελπιστεί πως το διάστημα που μεσολαβεί ”θα δώσει τη δυνατότητα σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να ολοκληρώσουν τον εποικοδομητικό διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη”.

Υπενθυμίζεται ότι οι σύμβουλοι της ΔΕΗ, Booz Allen Hamilton και McKinsey, πρότειναν τη δημιουργία, κάτω από τη μητρική, έξι θυγατρικών και συγκεκριμένα των: ΔΕΗ Μεταφορά Α.Ε., ΔΕΗ Διανομή Α.Ε., ΔΕΗ Παραγωγή Α.Ε., ΔΕΗ Λιγνιτωρυχεία Α.Ε., ΔΕΗ Εμπορία και ΔΕΗ Trading Company (η οποία θα ασχολείται με την προμήθεια καυσίμων).

Σύμφωνα με την πρόταση των συμβούλων, στις θυγατρικές θα μετακινηθεί η πλειονότητα του προσωπικού της ΔΕΗ - στη μητρική εταιρία θα παραμείνουν μόνο 2.675 εργαζόμενοι από τους 25.878 που απασχολεί σήμερα η Επιχείρηση.

----Πώς σχολιάζουν οι αναλυτές

Αρνητική εξέλιξη χαρακτηρίζουν οι αναλυτές την απόφαση της ΔΕΗ για αναβολή της ανακοίνωσης του business plan.

Η Citigroup θεωρεί ότι οι εικασίες σχετικά με το περιεχόμενο του νέου επιχειρησιακού σχεδίου της ΔΕΗ έχουν ”φουσκώσει” την τιμή της μετοχής της Επιχείρησης, ενώ εκτιμά πως η είδηση της αναβολής της ανακοίνωσης του business plan θα μπορούσε να έχει αρνητικές συνέπειες.

Η HSBC σημειώνει ότι η αναβολή της ανακοίνωσης του business plan αποτελεί μάλλον τροχοπέδη για τη ΔΕΗ, καθώς οι προσδοκίες για το επιχειρησιακό σχέδιο έχουν ήδη προεξοφληθεί στην τιμή της μετοχής της.

Η Eurobank Securities σχολιάζει πως οι καθυστερήσεις στο πολυαναμενόμενο σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΔΕΗ είναι αρνητικές για την Επιχείρηση, ωστόσο η διοίκησή της φαίνεται να ευνοεί μια συμβιβαστική λύση, ή τουλάχιστον δίνει μια ευκαιρία να συζητηθούν οι αντιρρήσεις, κάτι που θεωρεί ”λογική κίνηση”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v