Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MIG: Επωφελής και στρατηγική η επένδυση στον ΟΤΕ

”Η παρουσία μας στον ΟΤΕ είναι μόνον θετική και για τον ΟΤΕ και για την εθνική οικονομία”, τονίζει σε ανακοίνωσή της Marfin Investment Group (MIG) που κατέχει ποσοστό άνω του 10% στον οργανισμό. Παράλληλα η MIG χαρακτηρίζει την επένδυση στον ΟΤΕ ως ”στρατηγικού/μακροπρόθεσμου επενδυτικού χαρακτήρα”, ζητώντας, θέση στο Δ.Σ.

MIG: Επωφελής και στρατηγική η επένδυση στον ΟΤΕ
”Η παρουσία μας στον ΟΤΕ είναι μόνον θετική και για τον ΟΤΕ και για την εθνική οικονομία”, τονίζει σε ανακοίνωσή της Marfin Investment Group (MIG) που κατέχει ποσοστό άνω του 10% στον οργανισμό.

Παράλληλα η MIG χαρακτηρίζει την επένδυση στον ΟΤΕ ως ”στρατηγικού/μακροπρόθεσμου επενδυτικού χαρακτήρα”, ζητώντας, θέση στο Δ.Σ. του οργανισμού.

**** Η ανακοίνωση της Marfin Investment Group

Σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησης του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη με τον Αντιπροέδρο της MARFIN INVESTMENT GROUP κ. Α. Βγενόπουλο σχετικά με την παρούσα κατάσταση και τις επιχειρηματικές και στρατηγικές προοπτικές του ΟΤΕ, η MIG επιθυμεί να ενημερώσει τους μετόχους της και το επενδυτικό κοινό ως ακολούθως:

1. Η επένδυση της MIG στον ΟΤΕ είναι στρατηγικού/μακροπρόθεσμου επενδυτικού χαρακτήρα. Η θέση της MIG στον ΟΤΕ μπορεί να αυξηθεί ή και να μειωθεί ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς, τις χρηματιστηριακές συνθήκες και τις εξελίξεις στη στρατηγική και τα αποτελέσματα του ΟΤΕ.

2. Η MIG έχει πρόθεση άριστης συνεργασίας με την Κυβέρνηση σχετικά με το μέλλον του ΟΤΕ. Οι οποιεσδήποτε στρατηγικές αποφάσεις της Κυβέρνησης σχετικά με την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ είναι λογικό ότι θα ληφθούν με γνώμονα το συμφέρον όλων των μετόχων, τόσο από πλευρά τιμής της μετοχής αλλά και περαιτέρω προοπτικών του ΟΤΕ. Σε αυτά τα πλαίσια η παρουσία ενός ακόμη ισχυρού μετόχου ο οποίος προτίθεται να έχει πλήρη συνεργασία με την Κυβέρνηση πιστεύουμε ότι μεγαλώνει τις επιλογές και είναι σαφώς υποβοηθητική.

3. Η MIG είναι ενεργός μέτοχος. Επιθυμεί τη συμμετοχή της στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ με στόχο να συνεισφέρει με μια ακόμη άποψη στις σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν ενόψει των ραγδαίων εξελίξεων στο χώρο των τηλεπικοινωνιών.

Λόγω σεβασμού στους κανόνες της αγοράς και της σωστής εταιρικής διακυβέρνησης πιστεύουμε ότι η Κυβέρνηση δεν θα πρέπει να έχει αντίρρηση γι΄αυτή μας την επιδίωξη που μόνο θετική επίδραση μπορεί να έχει και στην εξέλιξη της δικής της επένδυσης.

4. Από την πρόσφατη συζήτηση με τον κύριο Υπουργό διαφαίνεται ήδη σύμπτωση απόψεων σε ορισμένα θέματα μεγάλης στρατηγικής σημασίας. Τα θέματα αυτά είναι η αναμφισβήτητη και πλήρης εξουσία της Κυβέρνησης σε θέματα Εθνικής Ασφάλειας, η βελτίωση των συνθηκών εργασίας και προοπτικών εξέλιξης των εργαζομένων και η διατήρηση και επέκταση της ηγετικής θέσης του ΟΤΕ στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με βάση την Ελλάδα.

5. Η MIG δεν είναι κερδοσκοπικό fund ούτε equity fund που επενδύει με στόχο τη γρήγορη αποεπένδυση και το εύκολο κέρδος. Είναι εταιρεία επενδύσεων και μακροπρόθεσμων συμμετοχών στρατηγικού χαρακτήρα και, παρόλο που το επενδυτικό της πρόγραμμα βρίσκεται ακόμη στην αρχή, ήδη υπό τον έλεγχό της βρίσκονται ηγέτιδες εταιρείες στον χώρο της υγείας, των τροφίμων και του ΙΤ, ενώ έχει πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις στον τουρισμό και το real estate. Η MIG είναι φορέας σημαντικών επενδύσεων κεφαλαίων, κυρίως από το κράτος του Dubai και από αλλοδαπά στρατηγικά και θεσμικά χαρτοφυλάκια.

Οι επενδύσεις της στην Ελλάδα στοχεύουν στη δημιουργία ”υπερεθνικών πρωταθλητών” με ηγέτιδα παρουσία στον ευρύτερο χώρο της ΝΑ Ευρώπης και είναι απόλυτα θετικές για το σύνολο του προσωπικού που απασχολείται στον ευρύτερο Όμιλο, για τους μετόχους της, αλλά και την Εθνική Οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v