Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Jumbo: Καλύτερα των προβλέψεων στο α’ τρίμηνο

Ρυθμό ανάπτυξης ανώτερο του ετήσιου στόχου φαίνεται να επιτυγχάνει η Jumbo, κατά το α’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Απόστολος Βακκάκης στη σημερινή παρουσίασή της στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Jumbo: Καλύτερα των προβλέψεων στο α’ τρίμηνο
του Ιεροκλή Καπογιάννη

Ρυθμό ανάπτυξης ανώτερο του ετήσιου στόχου φαίνεται να επιτυγχάνει η Jumbo, κατά το α’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Απόστολος Βακκάκης στη σημερινή παρουσίασή της στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Οι στόχοι για την τρέχουσα χρήση είναι αύξηση πωλήσεων κατά 10%-12% και κερδών κατά 12%-15%.

Κατά το α’ τρίμηνο η εταιρία πήγε καλύτερα από τους παραπάνω στόχους, παρά το γεγονός ότι ένα κατάστημά της δεν λειτούργησε για έναν μήνα, λόγω πυρκαγιάς.

Η Jumbo θα περιμένει και τα αποτελέσματα του β’ τριμήνου, το οποίο χαρακτηρίζεται από θετική εποχικότητα, προκειμένου να εξετάσει αν θα προβεί σε ανοδική αναθεώρηση κερδών.

Ο κ. Βακκάκης, σχολιάζοντας τις κατά κανόνα συντηρητικές προβλέψεις της εταιρίας, ανέφερε ότι οι προβλέψεις της Jumbo βασίζονται σε σενάρια πραγματικής ζωής και όχι στο καλύτερο δυνατό σενάριο, το οποίο εμπεριέχει κίνδυνο.

Οι ευρύτεροι στόχοι της εταιρίας αναφέρονται σε άνοδο του μεριδίου αγοράς στο 38%, σε επενδύσεις τριετίας 150 εκατ. ευρώ, καθώς και σε μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης τριετίας 15% στις πωλήσεις και στα κέρδη.

--H παρουσίαση της Jumbo στην ΕΘΕ

Στο πλαíσιο της ετήσιας ενημέρωσης των αναλυτών της εταιρίας Jumbo στην Eνωση Θεσμικών Επενδυτών, παρουσιάστηκαν σήμερα οι δραστηριότητες και τα οικονομικά μεγέθη της εταιρίας όπως επίσης οι στόχοι και οι προοπτικές της.

Στις 30 Ιουνίου 2007 λειτουργούσαν 39 καταστήματα Jumbo από τα οποία τα 16 βρίσκονται στην περιοχή της Αττικής, τα 21 στην Ελληνική περιφέρεια και τα 2 στην Κύπρο.

Ταυτόχρονα η εταιρία συνέχισε την προετοιμασία για το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος στην Βουλγαρία επενδύοντας στην στελέχωση του και στην εκπαίδευση του προσωπικού. Το κατάστημα στην Σόφια αναμένεται να λειτουργήσει τον Δεκέμβριο του 2007.

Η Jumbo τη χρονιά που πέρασε, μείωσε τον αριθμό των καταστημάτων με το κλείσιμο τεσσάρων ενώ δημιουργήθηκε το πρώτο μητροπολιτικό κατάστημα στο Λιμάνι του Πειραιά που εκφράζει την σύγχρονη Jumbo αντίληψη εξυπηρέτησης του καταναλωτικού κοινού.

Κατά το 2007 ο κύκλος εργασιών της εταιρίας αυξήθηκε κατά 21,8% στα 342,7 εκατ. ευρώ ως αποτέλεσμα της αύξησης της παραγωγικότητας και αποτελεσματικότητας του δικτύου καταστημάτων Jumbo.

Παρά την ανατίμηση του κινεζικού γουάν και των κινέζικων επιτοκίων, το μικτό περιθώριο κέρδους βελτιώθηκε, για μια ακόμα χρονιά, κατά 60 μονάδες βάσης στο 53,2%.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων αυξήθηκαν κατά 27,4% στα 105,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 37,4% στα 67,9 εκατ. ευρώ.

Κατά το 2007 ο Όμιλος ελέγχθηκε φορολογικά για τις οικονομικές χρήσεις 2004, 2005 και 2006 και τα φετινά αποτελέσματα χρήσεως περιλαμβάνουν φόρους και προσαυξήσεις ύψους 234 χιλ. ευρώ ποσό ιδιαίτερα χαμηλό σε σχέση με τον ελεγχέντα τζίρο.

Η διοίκηση της Jumbo θα προτείνει στη Γενική Συνέλευση των μετόχων τη διανομή μερίσματος 32 ευρωλεπτών ανά μετοχή, αυξημένο κατά 39% σε σχέση με πέρυσι.

Επίσης η διοίκηση της εταιρείας ανέφερε ότι παρά την αναστάτωση που προκλήθηκε από τις φωτιές και τις πρόωρες εκλογές οι δυο πρώτοι μήνες του πρώτου τριμήνου της νέας οικονομικής χρήσης Ιούλιος 2007- Ιούνιος 2008 κινήθηκαν με ρυθμούς υψηλότερους από τις προσδοκίες της διοίκησης για το σύνολο του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v