Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φουρλής: Zημιογόνο το α’ εξάμηνο του 2002

Με ζημιές έκλεισε το α’ εξάμηνο για τον όμιλο Fourlis. Στα προ τόκων και φόρων (EBIT) κατέγραψε ζημιές ύψους 12,762 εκατ. ευρώ και στα προ φόρων και μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας (ΕΒΤ) ζημιές ύψους 11,281 εκατ. ευρώ.

Φουρλής: Zημιογόνο το α’  εξάμηνο του 2002
Στα 216,550 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Fourlis για το α’ εξάμηνο του 2002, έναντι 223,314 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2001, καταγράφοντας μείωση κατά 2,6%.

Στα αποτελέσματα προ τόκων και φόρων (EBIT) ο όμιλος κατέγραψε ζημιές ύψους 12,762 εκατ. ευρώ για το α΄ εξάμηνο του 2002, έναντι κερδών 7,129 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2001. Επίσης, στα αποτελέσματα προ φόρων και μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας (ΕΒΤ) καταγράφησαν ζημιές ύψους 11,281 εκατ. ευρώ από κέρδη 2,651 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2001.

Οπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρίας, τα αποτελέσματα αυτά οφείλονται κατά βάση σε ορισμένες από τις θυγατρικές του εταιρίες και κυρίως στην εταιρία One Way Technostores. Ειδικότερα το κόστος αλλαγής του τρόπου λειτουργίας της One Way Technostores, δηλαδή η μεταφορά των καταστημάτων της ως Shop in Shop εντός των καταστημάτων ”Κωτσόβολος” και ”Ράδιο Αθήναι”, είχε εμφανείς συνέπειες στα οικονομικά μεγέθη τόσο της ίδιας όσο και του ομίλου.

Η στρατηγική αυτή που έχει σαν στόχο τον σημαντικό περιορισμό των λειτουργικών εξόδων της, θα δώσει την δυνατότητα στην One Way Technostores να γίνει κερδοφόρα το 2003.



Επισημαίνεται, ότι ο περιορισμός της ζήτησης και ο έντονος ανταγωνισμός στην αγορά των ηλεκτρικών ειδών είχε επιπτώσεις στον κύκλο εργασιών και στα αποτελέσματα των δύο θυγατρικών ”Κωτσόβολος” και ”Ράδιο Αθήναι”. Παρ’ όλα αυτά με τη νέα στρατηγική τους οι Διοικήσεις των δύο εταιριών στη διάρκεια των τριών τελευταίων μηνών κατόρθωσαν να αναστρέψουν την κατάσταση, κάτι που αναμένεται να καταγραφεί στα οικονομικά στοιχεία του εννεαμήνου.

Τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση ο όμιλος Fourlis συνεχίζει την αναπτυξιακή του πορεία στις δύο νέες δραστηριότητες των καταστημάτων ΙΚΕΑ και INTERSPORT επενδύοντας στο άνοιγμα νέων καταστημάτων. Η μέχρι σήμερα εκπληκτική πορεία του καταστήματος ΙΚΕΑ στην Θεσσαλονίκη το κατατάσσει στην τρίτη θέση του καλύτερου franchise καταστήματος διεθνώς. Τα 14 καταστήματα INTERSPORT παρουσιάζουν μία συνεχή ανοδική πορεία τζίρου που κατατάσσει την αλυσίδα INTERSPORT στην πρώτη θέση στην ελληνική αγορά αθλητικών ειδών. Η ανάπτυξη των δύο νέων δραστηριοτήτων θα αποδώσει κέρδη στον όμιλο από το 2003 - 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v