Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βιοσώλ: Μετατρέπεται σε holding με στόχο εξαγορές

Σειρά από νέες επιχειρηματικές κινήσεις, μεταξύ των οποίων η μετατροπή της σε holding και οι εξαγορές νέων εταιριών, αποφασίστηκαν κατά τη σημερινή γενική συνέλευση των κοινών μετόχων της Βιοσώλ. Ψηφίστηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 8,34 εκατ. ευρώ (1 νέα/2 παλαιές προς 0,30 ευρώ).

Βιοσώλ: Μετατρέπεται σε holding με στόχο εξαγορές
του Στέφανου Κοτζαμάνη

Σειρά από νέες επιχειρηματικές κινήσεις ικανές να μεταβάλουν δραστικά τις προοπτικές και το αντικείμενο των εργασιών της Βιοσώλ αποφασίστηκαν κατά τη σημερινή γενική συνέλευση των κοινών μετόχων της εταιρίας.

Βασική παράμετρος των κινήσεων είναι η διεύρυνση των δραστηριοτήτων της Βιοσώλ με την εξαγορά νέων εταιριών, η κεφαλαιακή της ενίσχυση μέσω αύξησης κεφαλαίου και η μετατροπή της σε holding.

Συγκεκριμένα, η σημερινή γενική συνέλευση ψήφισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας (μία νέα κοινή για κάθε δύο παλαιές κοινές ή προνομιούχες προς 0,30 ευρώ) ύψους 8,34 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 6 εκατ. ευρώ περίπου θα δοθούν για εξαγορές.

Πρώτος στόχος είναι οι εξαγορές των εταιριών Κάλιγκαν Ελλάς, Aquatronics και Βιοσώλ Δομικά Εργαλεία.

Η Κάλιγκαν Ελλάς και η Aquatronics δραστηριοποιούνται στον κλάδο επεξεργασίας νερού, με αντικείμενο εξυπηρέτησης ξενοδοχεία, νοσοκομεία, βιομηχανίες, πισίνες και κυρίως νησιά, μέσω της προσφοράς συστημάτων αφαλάτωσης αντίστροφης όσμωσης. Στον τελευταίο τομέα, το μερίδιο της Κάλιγκαν Ελλάς υπερβαίνει το 50%.

Το τίμημα για την εξαγορά της Κάλιγκαν Ελλάς θα προκύψει από την αποτίμηση ανεξάρτητου εκτιμητή (Πεντεδέκας ΑΧΕΠΕΥ) και ουσιαστικά οι βασικοί μέτοχοι της Κάλιγκαν Ελλάς θα καλύψουν μέρος των δικαιωμάτων της αύξησης κεφαλαίου της Βιοσώλ.

Δηλαδή οι βασικοί μέτοχοι της Κάλιγκαν Ελλάς λαμβάνουν ρόλο στρατηγικού συνεταίρου στη Βιοσώλ, ελέγχοντας μάλιστα και δύο θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης.

Ήδη η σημερινή γενική συνέλευση εξέλεξε σχετικά ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου τους κ. Καραλή και Ζαχαρόπουλο, εκ μέρους της Κάλιγκαν Ελλάς, καθώς και τον κ. Αναστάσιο Τζαβέλα, γνωστό στέλεχος του ευρύτερου χρηματοοικονομικού χώρου.

--- Οι επόμενες κινήσεις

Στόχος της Βιοσώλ είναι η μετατροπή της σε εταιρία holding, με τις σημερινές δραστηριότητές της να αποσχίζονται και να εισφέρονται σε νέα εταιρία.

Επίσης, στόχο αποτελεί η διενέργεια και άλλων εξαγορών στον χώρο της επεξεργασίας νερού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v