Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Profile: Είσοδος στον τομέα της ενέργειας

Στον νέο ”κάθετο” τομέα της ενέργειας εισέρχεται η Profile, προσφέροντας διεθνώς αναγνωρισμένες λύσεις ενεργειακού λογισμικού, κατόπιν αποκλειστικής συμφωνίας με τη SunGard Energy, leader του τομέα σε παγκόσμιο επίπεδο, για την Ελλάδα και για άλλες εννέα χώρες της ΝΑ. Ευρώπης.

Profile: Είσοδος στον τομέα της ενέργειας
Στον νέο ”κάθετο” τομέα της ενέργειας (ηλεκτρισμός, φυσικό αέριο, ηλιακή, αιολική ενέργεια, γεωθερμική κ.ά.) εισέρχεται η Profile, προσφέροντας διεθνώς αναγνωρισμένες λύσεις ενεργειακού λογισμικού, κατόπιν αποκλειστικής συμφωνίας με τη SunGard Energy, leader του τομέα σε παγκόσμιο επίπεδο, για την Ελλάδα και για άλλες εννέα χώρες της ΝΑ. Ευρώπης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής του ομίλου Profile για την περαιτέρω εδραίωση της ηγετικής θέσης του στις εξειδικευμένες λύσεις πληροφορικής και την επέκταση σε τομείς με υψηλή προστιθέμενη αξία.

Η απόφαση για είσοδο στη δυναμική αυτή νέα αγορά ελήφθη ύστερα από συστηματική παρακολούθηση του κλάδου και επισφραγίστηκε με την υπογραφή συμφωνίας αποκλειστικής διάθεσης των καθιερωμένων λύσεων ενέργειας της εταιρίας SunGard Energy.

Προηγήθηκε η συμμετοχή της Profile σε διαγωνισμό της ΔΕΗ στον οποίο και έχει ήδη καταθέσει πρόταση με προϊόντα Oracle και SunGard για την παροχή συστήματος billing και εργασιών διαχείρισης των ενεργειακών πόρων του οργανισμού.

Σημειώνεται ότι στην Ευρώπη η SunGard Energy έχει πλέον των 20 μεγάλων εταιριών στο πελατολόγιό της σε 7 χώρες. Οι 5 από τις 10 μεγαλύτερες, βάσει κεφαλαιοποίησης, εταιρίες ενέργειας ανά τον κόσμο χρησιμοποιούν τα συστήματά της, ενώ ενδεικτικά αναφέρονται οι: British Gas, BP (British Petroleum), Endesa, Shell Energy Trading, EdF, E.ON κ.ά.

Συνδυάζοντας την εγκατεστημένη υλικοτεχνική υποδομή, το ανθρώπινο δυναμικό της και τη γνώση των ιδιαιτεροτήτων της τοπικής αγοράς, με την τεχνογνωσία της SunGard Energy, η Profile δύναται να παρέχει προηγμένα και αξιόπιστα συστήματα διαχείρισης εργασιών στον κλάδο της ενέργειας.

Συστήματα πλήρως προσαρμοσμένα στις ανάγκες των επιχειρήσεων της Ελλάδας και της γύρω περιοχής αλλά και στις επικείμενες απαιτήσεις που προκύπτουν από τις νέες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ανάμεσα στις ολοκληρωμένες λύσεις που προσφέρει η Profile για τον τομέα της ενέργειας περιλαμβάνονται: Συστήματα διαχείρισης και έκδοσης λογαριασμών (billing), συστήματα εμπορίας ενέργειας (energy trading), συστήματα διαχείρισης κινδύνου (risk management), συστήματα πρόβλεψης προσφοράς - ζήτησης (forecasting), συστήματα διαχείρισης βελτιστοποίησης παγίων (asset optimization) και ακόμη τη δημιουργία διακρατικών αναφορών (cross border reporting) και τον έλεγχο δραστηριοτήτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v