Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική Πανγαία: Στόχος η αγορά ακινήτων από τράπεζες

Η εταιρία θα επιδιώξει την αύξηση του ενεργητικού της σε επίπεδα άνω των 3 δισ. ευρώ, επενδύοντας κυρίως στην ελληνική αγορά. Στόχος η αγορά ακινήτων και από τράπεζες που θα επιδιώξουν να τακτοποιήσουν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Εθνική Πανγαία: Στόχος η αγορά ακινήτων από τράπεζες

Τον στόχο για το ταχύτατο μεγάλωμα της εταιρίας μέσα στην επόμενη τριετία ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Πανγαία ΑΕΕΑΠ κ. Αριστοτέλης Καρυτινός, σε εκδήλωση που έγινε στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Παράλληλα, ο κ. Καρυτινός ανέφερε μεταξύ άλλων:

- Στόχος της εταιρίας είναι η αύξηση του ενεργητικού της σε επίπεδα άνω των 3 δισ. ευρώ (σημερινή εκτιμηθείσα αξία των ακινήτων της στο 1,44 δισ. ευρώ), επενδύοντας κυρίως στην ελληνική αγορά. Μάλιστα, η εταιρία θα μπορούσε να αγοράσει ακίνητα που θα προσφερθούν τόσο από ιδιώτες όσο και από τράπεζες που θα επιδιώξουν να τακτοποιήσουν τα χαρτοφυλάκιά τους.

- Η εταιρία είναι εξαιρετικά ασφαλής και μπορεί να απειληθεί μόνο από συνθήκες ολικής καταστροφής.

- Πολιτική της εταιρίας είναι να διανέμει ως μέρισμα πάνω από το 90% των κερδών της.

- Σήμερα η εταιρία αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες ακίνητης περιουσίας στην Ανατολική Ευρώπη και ο στόχος της για μεγάλωμα αποσκοπεί στην προσέλκυση του ενδιαφέροντος επενδυτών από το εξωτερικό.

- Πρόθεση της διοίκησης είναι να διευρύνει το σημερινό υπάρχον χαμηλό free float της μετοχής όσο το δυνατόν συντομότερα.

Σύμφωνα επίσης με την παρουσίαση, η εταιρία διαθέτει 316 ακίνητα εκτιμηθείσας αξίας 1,44 δισ. ευρώ, το NAV ανά μετοχή είναι 4,99 ευρώ, το 80% των συμβάσεων ενοικίου λήγει μετά το 2028, η σταθμισμένη μέση διάρκεια μίσθωσης είναι 20 έτη και ο δείκτης Καθαρού Χρέους προς την Αξία των ακινήτων είναι 21,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v