Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιατί ψηφίζει Ελλάδα η Oracle

Νέο -το πέμπτο της διεθνώς- κέντρο ανάπτυξης λογισμικού για τεχνολογίες cloud δημιούργησε η πολυεθνική στην Ελλάδα, απασχολώντας ήδη 13 άτομα με option για 10 ακόμη. Από τους 57 μηχανικούς που απασχολεί παγκοσμίως, οι 25 είναι Ελληνες.

Γιατί ψηφίζει Ελλάδα η Oracle

Tην επένδυση στο εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας, αλλά και στη γεωγραφική της θέση με ό,τι αυτή συνεπάγεται «υποστηρίζει» η Oracle, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες πληροφορικής παγκοσμίως, η οποία δημιούργησε ένα νέο κέντρο ανάπτυξης λογισμικού για τεχνολογίες cloud στην Ελλάδα.

Η πολυεθνική, η οποία επενδύει σημαντικά στις υπηρεσίες και στα εργαλεία του cloud computing που σύμφωνα με τον κ. Αντώνη Μονοκρούσο, Country Leader της Oracle Ελλάς, αποτελεί ένα mega-trend στην αγορά πληροφορικής με σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης την προσεχή δεκαετία, ίδρυσε στη χώρα το πέμπτο cloud hub, επανδρώνοντάς το ήδη με 13 εξειδικευμένους επιστήμονες.

Η Oracle λειτουργεί ήδη αντίστοιχα hubs σε Βρετανία, Ινδία, Ολλανδία και ΗΠΑ -πέραν της Ελλάδας-, έχοντας συνολικά 57 άτομα προσωπικό, εκ των οποίων τα 25 είναι 'Ελληνες, αποδεικνύοντας έτσι την υψηλή εκτίμηση του οργανισμού της στην κατάρτιση και στις ικανότητες Ελλήνων επιστημόνων της πληροφορικής.

Οι μηχανικοί του hub αποτελούν αυτό που η Oracle ονομάζει, διεθνώς, ομάδα SRE (System Reliability Engineering).

Ακολουθώντας το μοντέλο "follow-the-sun", η ομάδα SRE έχει την ευθύνη της διάθεσης της επόμενης γενιάς υπηρεσιών cloud για τους πελάτες της Oracle, με συνεχή και επεκτάσιμο τρόπο. Διαθέτουν ένα μοναδικό συνδυασμό δεξιοτήτων ανάπτυξης λογισμικού και διαχείρισης συστημάτων, επιτρέποντάς τους να εξελίσσουν τις αρχές και τις τεχνολογίες που απαιτούνται για τη διάθεση της πλήρους έκτασης των προϊόντων cloud της Oracle.

Σύμφωνα με τον κ. Alfonso di Ianni, Senior Vice President, Κεντροανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής & Αφρικής (ECEMEA) της Oracle, το κέντρο παίζει έναν κρίσιμο ρόλο στη δημιουργία του πληρέστερου, σήμερα, διαθέσιμου cloud χαρτοφυλακίου, ενώ ενισχύει την αγορά εργασίας του τεχνολογικού κλάδου στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον ίδιο δε, ο αριθμός των απασχολουμένων θα συνεχίσει να αυξάνεται όσο το κέντρο μεγαλώνει και ενισχύεται, ενώ σύμφωνα με τον κ. Μονοκρούσο, ήδη γίνεται η προετοιμασία για 10 νέες προσλήψεις. Σημειώνεται ότι η ελληνική θυγατρική της Oracle -πέραν του συγκεκριμένου κέντρου- απασχολεί συνολικά 230 άτομα προσωπικό, μεγάλο μέρος του οποίου παρέχει service σε πελάτες εκτός Ελλάδας.

Πέραν του ανθρώπινου δυναμικού, τα στελέχη της Oracle τόνισαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου πως κριτήριο για την επιλογή της Ελλάδας ως του πέμπτου κέντρου ανάπτυξης τεχνολογίας cloud αποτέλεσε η γεωγραφική της θέση (ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ινδία, ανεπτυγμένες αγορές στις τεχνολογίες πληροφορικής).

Σύμφωνα με τον κ. Ντι Ιάνι, παρά την πολιτικο-οικονομική αστάθεια η χώρα συνεχίζει να εμφανίζει πλεονεκτήματα για επενδύσεις στον τομέα των υπηρεσιών, που η Oracle δεν αψήφησε.

Ο ίδιος, τέλος, υπογράμμισε πως η ελληνική θυγατρική κατάφερε τα τελευταία χρόνια να αναπτυχθεί, αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν ευκαιρίες μέσα στην κρίση.

Σημειώνεται ότι λόγω της ήδη επιτυχημένης πορείας του cloud development hub, η Oracle αναζητά δέκα (10) επιπλέον μηχανικούς cloud για το άμεσο μέλλον. Τα νέα μέλη της ομάδας χρειάζεται να διαθέτουν εξελιγμένες δεξιότητες σε integration και ανάπτυξη λογισμικού cloud, συμπεριλαμβανομένων τεχνικών infrastructure-as-code με χρήση configuration management για αυτοματοποίηση μεγάλης κλίμακας. Πέραν του ζωτικού τους ρόλου στο κέντρο της Αθήνας, οι μηχανικοί έχουν τη μεγάλη ευκαιρία να συνεργαστούν στενά με συναδέλφους τους στα άλλα διεθνή cloud κέντρα της Oracle στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ινδία και την Ολλανδία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις θέσεις εργασίας στην Oracle επισκεφθείτε την ιστοσελίδα bit.ly/1OT5S8E

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v