Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Ολοκλήρωση εξαγοράς της ICB

Η Πειραιώς ανακοινώνει ότι, κατόπιν της λήψης των εγκρίσεων από τις εποπτεύουσες αρχές στην Ελλάδα και την Ουκρανία, ολοκληρώθηκε σήμερα η συναλλαγή για την απόκτηση του 99,6% των μετοχών της Ουκρανικής Τράπεζας ”International Commerce Bank”, ολοκληρώνοντας τη συμφωνία που είχε υπογραφεί την 18/05. Το τίμημα της εξαγοράς ανήλθε σε USD 75,3 εκατ.

Πειραιώς: Ολοκλήρωση εξαγοράς της ICB
Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι, κατόπιν της λήψης των εγκρίσεων από τις εποπτεύουσες αρχές στην Ελλάδα και την Ουκρανία, ολοκληρώθηκε σήμερα η συναλλαγή για την απόκτηση του 99,6% των μετοχών της Ουκρανικής Τράπεζας ”International Commerce Bank”, ολοκληρώνοντας τη συμφωνία που είχε υπογραφεί την 18η Μαΐου 2007. Το τίμημα της εξαγοράς ανήλθε σε USD 75,3 εκατ.

Η International Commerce Bank ιδρύθηκε το 1994 και σήμερα διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο 133 σημείων παρουσίας σε 38 πόλεις σε όλη την Ουκρανία. Εξυπηρετεί περισσότερους από 25.000 πελάτες και απασχολεί 910 εργαζόμενους.

Με την πραγματοποίηση της εξαγοράς, ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς ξεκινά την ανάπτυξή του στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά της Ουκρανίας και ενισχύει περαιτέρω τις διεθνείς δραστηριότητές του, διαθέτοντας πλέον τραπεζική παρουσία σε 8 χώρες (Ρουμανία, Βουλγαρία, Αλβανία, Σερβία, Αίγυπτο, Μεγ. Βρετανία, Η.Π.Α. και Ουκρανία), με 413 καταστήματα και σημεία παρουσίας στο εξωτερικό.

Το ενεργητικό του Ομίλου στο εξωτερικό προσεγγίζει σήμερα τα 6,3 δισ. ευρώ και απασχολεί συνολικά πάνω από 5.140 εργαζομένους στις 8 αυτές χώρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v