Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μύλοι Λούλη: Μείωση δανείων κατά 87 εκατ. ευρώ

Σημαντική εξοικονόμηση τόκων και ενίσχυση των ταμειακών της ροών αναμένεται να εμφανίσει ήδη από την τρέχουσα χρήση η Μύλοι Λούλη με την οργανική και χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση που προκαλεί η πώληση των βαλκανικών θυγατρικών της. Η αλευροβιομηχανία προχώρησε πρόσφατα στην αποπληρωμή δανείων ύψους 50 εκατ. ευρώ.

Μύλοι Λούλη: Μείωση δανείων κατά 87 εκατ. ευρώ
Σημαντική εξοικονόμηση τόκων και ενίσχυση των ταμειακών της ροών αναμένεται να εμφανίσει ήδη από την τρέχουσα χρήση η Μύλοι Λούλη με την οργανική και χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση που προκαλεί η πώληση των βαλκανικών θυγατρικών της.

Με την μεταβίβαση του 60% των μετοχών των θυγατρικών της εταιρείας SC Titan SA στη Ρουμανία και Sofia Mel SA Βουλγαρία, στην Αυστριακή εταιρεία L.L.I. EUROMILLS Gmbh η Λούλης πέραν των 50 εκατ. ευρώ που έβαλε στα ταμεία της εξασφάλισε αυτόματα και μείωση δανεισμού της τάξης των 37 εκατ ευρώ.

Με τη μεταβίβαση του 60% η Λούλης θα ενοποιεί τις SC Titan SA και Sofia Mel με τη μέθοδο της καθαρής θέσης και επομένως δεν θα βαρύνεται από την εξυπηρέτηση δανεισμού ύψους 37 εκατ ευρώ.

Η αλευροβιομηχανία προχώρησε πρόσφατα στην αποπληρωμή δανείων ύψους 50 εκατ. ευρώ, ενώ οι ταμειακές της ροές θα ενισχυθούν και από την είσπραξη 3,3 εκατ. ευρώ που της οφείλουν οι θυγατρικές του εξωτερικού.

Έτσι ο δανεισμός της από 138 εκατ. ευρώ που ήταν στις 30/6 μειώνεται ήδη στα 50 εκατ. ευρώ και η Λούλης εκτιμάται ότι θα εξοικονομήσει σε ετησιοποιημένη βάση τόκους υψηλότερους των 3,5 εκατ. ευρώ ενισχύοντας τα κέρδη της και βεβαία τις ταμειακές της ροές.

Σημειώνεται ότι η Λούλης σε ενοποιημένο επίπεδο εμφάνισε κατά το α΄ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης κέρδη 3,145 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 2,592 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2006. Σε ότι αφορά τον ενοποιημένο κύκλο εργασιών της αυτός διαμορφώθηκε στα 82,089 εκατ. ευρώ από 63,823 εκατ. ευρώ πέρυσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v