Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Focus στην ελληνική αγορά από την Εθνική

Η τράπεζα εφεξής θα επικεντρωθεί στην ελληνική αγορά με στόχο να ηγηθεί της παροχής υπηρεσιών χαμηλού κόστους και να συμβάλει στην χρηματοδότηση της οικονομίας. Μετά την αποπληρωμή των CoCos η δυνατότητα διανομής μερίσματος.

Focus στην ελληνική αγορά από την Εθνική

Μετά την αποπληρωμή των Cocos η Εθνική Τράπεζα θα έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στην διανομή μερίσματος, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Λεωνίδας Φραγκιαδάκης κατά την διάρκεια της παρουσίας του deal πώλησης της Finansbank στους ξένους αναλυτές.

Όταν ολοκληρωθεί η συναλλαγή της πώλησης της Finansbank, την οποία τα στελέχη της διοίκησης την προσδιόρισαν χρονικά στα μέσα του 2016, τότε σε συνεργασία με τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) θα καθορισθεί το ύψος των CoCos που θα αποπληρώσει προς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας η Εθνική Τράπεζα.

«Στόχος είναι η άμεση, μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, αποπληρωμή των CoCos», ανέφερε ο κ. Φραγκιαδάκης και πρόσθεσε πως «η τράπεζα εφεξής θα επικεντρωθεί στην ελληνική αγορά με στόχο να ηγηθεί της παροχής υπηρεσιών χαμηλού κόστους και να συμβάλει στην χρηματοδότηση της οικονομίας».

Ιδιαίτερη σημασία έδωσαν τα στελέχη της Εθνικής στην ενεργή διαχείριση των κόκκινων δανείων τονίζοντας ότι «πρέπει να γίνουν και κάποιες άλλες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο ούτως ώστε να ανοίξει η αγορά». Δεν απέκλεισαν πωλήσεις κόκκινων δανείων, ωστόσο ο κ. Φραγκιαδάκης υπογράμμισε ότι «η Εθνική θα εξετάσει όλες τις επιλογές με ιδιαίτερη προσοχή όσον αφορά στους όρους του παιχνιδιού». Η αποπληρωμή του χρέους των 910 εκατ δολαρίων (830 εκατ ευρώ) της Finansbank προς την Εθνική Τράπεζα θα γίνει από την Qatar National Bank με την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v