Citigroup: Νέες διευρυμένες αρμοδιότητες για τον Λίνο Λέκκα

Υπό το νέο διευρυμένο ρόλο του ο κος Λέκκας, με έδρα το Λονδίνο, ηγείται ομάδας τραπεζιτών σε 34 χώρες τριών ηπείρων, με πρώτη προτεραιότητα την άριστη εξυπηρέτηση των πελατών της Citi και την υποστήριξη των επιχειρηματικών τους σχεδίων.

Citigroup: Νέες διευρυμένες αρμοδιότητες για τον Λίνο Λέκκα

Ο κ. Λίνος Λέκκας, επικεφαλής του τομέα Επιχειρηματικής και Επενδυτικής Τραπεζικής (Corporate and Investment Banking) της Citigroup για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (CEEMEA), διευρύνει τον τομέα αρμοδιοτήτων του συμπεριλαμβάνοντας τη Ρωσία, την Ουκρανία και το Καζακστάν, ως αποτέλεσμα της ηγετικής του πορείας και επιχειρηματικών επιτυχιών.

Υπό το νέο διευρυμένο ρόλο του ο κος Λέκκας, με έδρα το Λονδίνο, ηγείται ομάδας τραπεζιτών σε 34 χώρες τριών ηπείρων, με πρώτη προτεραιότητα την άριστη εξυπηρέτηση των πελατών της Citi και την υποστήριξη των επιχειρηματικών τους σχεδίων για πρόοδο και ανάπτυξη.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής θα συνεχίσει την αναπτυξιακή πορεία που παρουσιάζει σήμερα και με την ηγετική καθοδήγηση του κου. Λέκκα, η Citi θα ενδυναμώσει περαιτέρω την κυρίαρχη θέση της προς όφελος των παγκόσμιων πελατών μας» δήλωσε ο Manuel Falcó, Επικεφαλής Επιχειρηματικής και Επενδυτικής Τραπεζικής για την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική (EMEA).

Ο κ. Λέκκας ενσωματώθηκε στο δυναμικό της Citi τον Ιανουάριο 2011 ως επικεφαλής του τομέα Επιχειρηματικής και Επενδυτικής Τραπεζικής για την Ελλάδα και την Κύπρο. Πριν αναλάβει τη θέση αυτή, εργάστηκε στην Credit Suisse και την Bank of America Merrill Lynch.

Το 2012 ο κ. Λέκκας συμπεριλήφθηκε στο Investment Banking list των Financial News ως ένας από τους 40 πλέον ανερχόμενους investment bankers κάτω των 40 ετών, καθώς και το 2013 έλαβε το M&A Advisor's "40 under 40 Dealmakers" Award.

Μεγάλωσε μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ελλάδας και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Queen Mary, University of London (BSc. in Business Economics) και στο University of Cambridge (MPhil in Finance).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v