InternetQ: Απάντηση εφ' όλης της ύλης στις κατηγορίες περί "νέας Globo"

Με πολυσέλιδη ανακοίνωση, η διοίκηση της εισηγμένης στην εναλλακτική αγορά του Λονδίνου InternetQ απαντά στις αιτιάσεις γνωστής ιστοσελίδας πως θα έχει τη μοίρα της Globo. Τι λέει η διοίκηση της ελληνικής εταιρείας για Ρωσία, πωλήσεις και προϊόντα.

InternetQ: Απάντηση εφ όλης της ύλης στις κατηγορίες περί νέας Globo

Στις κατηγορίες γνωστής επενδυτικής ιστοσελίδας πως θα είναι η επόμενη Globo, δηλαδή θα καταρρεύσει επειδή «φουσκώνει» τα έσοδα, απαντά με σκληρή, πολυσέλιδη, ανακοίνωση η διοίκηση της InternetQ, της ελληνικής εταιρείας που είναι εισηγμένη στην εναλλακτική αγορά (ΑΙΜ) του Λονδίνου. Η InternetQ, που δραστηριοποιείται στον χώρο του mobile marketing και της ψηφιακής ψυχαγωγίας (κυρίως για φορητές συσκευές), είδε τη μετοχή της να βουλιάζει στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, μετά το αρνητικό δημοσίευμα της 3ης Δεκεμβρίου, αν και από την Πέμπτη ακολουθεί ανοδική πορεία.

Eκτός από μια σειρά απαντήσεων για θέματα στρατηγικής [π.χ. ο μεγάλος αριθμός θυγατρικών ή η επιτυχία υπηρεσιών μουσικής (music streaming) μέσω κινητού τηλεφώνου που προωθεί η εταιρεία], η διοίκηση της InternetQ απαντά και σε «κατηγορίες» της ιστοσελίδας για τη σχέση της με της Ρωσία και ρωσικές εταιρείες. Όπως εξηγεί, οι πωλήσεις από τη Ρωσία αντιστοιχούν στο 31% των πωλήσεων Ευρώπης, συνεπώς βρίσκονται πολύ χαμηλότερα σε σχέση με το δημοσίευμα. Οσο για τις ρωσικές εταιρείες που φέρεται να έχει σχέση επισημαίνει πως μπορεί να είχε συνεργαστεί με ορισμένες, ή να έχει έλθει σε επαφή κατά το παρελθόν, αλλά δεν έχει λάβει ή πληρώσει χρήματα σ’ αυτές τα τελευταία χρόνια. Η διοίκηση της ελληνικής εταιρείας υπεραμύνεται, παραθέτοντας σειρά επιχειρημάτων και λεπτομερειών, της στρατηγικής που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια καθώς και των προϊόντων που έχει αναπτύξει. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ (στα αγγλικά).

Σημειώνεται πως η πρόσφατη υπόθεση της εταιρείας λογισμικού Globo, που αποκαλύφθηκε πως "φούσκωνε" τα οικονομικά της μεγέθη, αλλά και η παλαιότερη υπόθεση της Velti (που στην ουσία εξεδιώχθη από το NASDAQ), έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα για την εικόνα του ελληνικού λογισμικού στις αγορές. Η διαπραγμάτευση των μετοχών της Globo στην AIM ανεστάλη οριστικά την 1η Δεκεμβρίου καθώς η εταιρεία κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος μετά την αποκάλυψη αμερικανικής εταιρείας επενδύσεων για τα εικονικά μεγέθη που παρουσίαζε. Ετσι η καχυποψία συμπαρασύρει και άλλες εισηγμένες ελληνικές εταιρείες στο βρετανικό χρηματιστήριο, με πρόσφατο παράδειγμα την InternetQ. Η διοίκηση της τελευταίας, με τη σημερινή επιστολή εμφανίζεται πάντως να στηρίζει τις επιχειρηματικές της επιλογές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v