Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HOL: Βαδίζει προς το ΧΑ (μέσω Unibrain)

Με την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων διαδικασιών για την τριπλή συγχώνευση της hellas online, της Teledome και της Unibrain, δημιουργείται ένα νέο ισχυρό σχήμα στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών, αναφέρει η εταιρία σε ανακοίνωσή της.

HOL: Βαδίζει προς το ΧΑ (μέσω Unibrain)
Με την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων διαδικασιών για την τριπλή συγχώνευση της hellas online, της Teledome και της Unibrain, δημιουργείται ένα νέο ισχυρό σχήμα στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών, αναφέρει η εταιρία σε ανακοίνωσή της.

Η εισαγωγή της hellas online στο χρηματιστήριο δίνει στην εταιρεία την δυνατότητα να αντλήσει κεφάλαια και να αυξήσει τη ρευστότητα της, ώστε να υλοποιήσει τις απαραίτητες επενδύσεις που θα της επιτρέψουν να πετύχει το στόχο της: Να γίνει ο μεγαλύτερος εναλλακτικός πάροχος σταθερής τηλεφωνίας και ευρυζωνικών υπηρεσιών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της hellas online κ. Στέφανο Λουκάκο, ”με αυτές τις σημαντικές στρατηγικές κινήσεις και άλλες που πιθανόν να ακολουθήσουν, η hellas online προχωρά με συνέπεια στην υλοποίηση του οράματός της.

Η εταιρία έχει πλέον εξελιχθεί από έναν μικρό πάροχο υπηρεσιών internet σε έναν ισχυρό asset based telecom operator, ο οποίος θα πρωταγωνιστήσει στην Ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών”.

Με τη συγχώνευση των τριών εταιρειών η hellas online αριθμεί πλέον πάνω από 100.000 συνδρομητές, εκ των οποίων οι 25.000 είναι πελάτες LLU, και αποκτάει 80 κέντρα συνεγκατάστασης και απομακρυσμένης συνεγκατάστασης σε όλη την Ελλάδα. Τα έσοδα της νέας hellas online για το 2007 αναμένεται να ξεπεράσουν τα €90 εκατομμύρια και το ποσοστό των χρηστών LLU, να φτάσει το 50%.

Ήδη κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, η hellas online έχει προβεί σε μια σειρά σημαντικών κινήσεων για την εκπλήρωση αυτού του στόχου. Συγκεκριμένα προχώρησε στην πλήρη εξαγορά των Αττικών Τηλεπικοινωνιών, μέσω της οποίας απέκτησε το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών στην Αττική. Τον περασμένο Ιούλιο προχώρησε επίσης στη σύναψη στρατηγικής εμπορικής συνεργασίας με την Vodafone που θα βοηθήσει την hellas online να αυξήσει το πελατολόγιό της, να εμπλουτίσει ανταγωνιστικά τις υπηρεσίες της, και να ενισχύσει σημαντικά τα έσοδά της.

Επιπλέον, με την ανάθεση του έργου Προώθησης της Ευρυζωνικότητας, σε τρεις από τις επτά περιφέρειες της χώρας από την Κοινωνία της Πληροφορίας, η hellas online προβαίνει σε σημαντικές επενδύσεις ιδιόκτητων υποδομών που καλύπτουν μεγάλο μέρος της περιφέρειας. Παράλληλα αναπτύσσει πανελλαδικό ιδιόκτητο δίκτυο που της δίνει τη δυνατότητα να παρέχει καινοτόμες υπηρεσίες σε άριστη ποιότητα και υψηλή αξιοπιστία.

Τέλος με την ολοκλήρωση της συμφωνίας της με την Teledome, η hellas online αυξάνει σημαντικά το μερίδιο της στην αγορά σε πελάτες LLU και αποκτάει μια μεγάλη συνδρομητική βάση σε πελάτες σταθερής τηλεφωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v