Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fourlis: Την Πέμπτη τα εγκαίνια του ΙΚΕΑ Κύπρου

Στο β΄ εξάμηνο του 2007 αναμένεται να εγγραφεί το μεγαλύτερο μέρος από τα κόστη προετοιμασίας για τη λειτουργία των δύο νέων καταστημάτων ΙΚΕΑ στην Κύπρο και στην Αθήνα από τον όμιλο Φουρλή, ενώ οι ουσιαστικές αποδόσεις των εν λόγω επενδύσεων αναμένονται πια εντός του 2008. Την Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου, τα εγκαίνια του πρώτου ΙΚΕΑ στην Κύπρο.

Fourlis: Την Πέμπτη τα εγκαίνια του ΙΚΕΑ Κύπρου
Στο β΄ εξάμηνο του 2007 αναμένεται να εγγραφεί το μεγαλύτερο μέρος από τα κόστη προετοιμασίας για τη λειτουργία των δύο νέων καταστημάτων ΙΚΕΑ στην Κύπρο και στην Αθήνα από τον όμιλο Φουρλή, ενώ οι ουσιαστικές αποδόσεις των εν λόγω επενδύσεων αναμένονται πια εντός του 2008.

Ειδικότερα, εντός των ημερών, και συγκεκριμένα την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου, εγκαινιάζεται επισήμως το πρώτο κατάστημα ΙΚΕΑ στην Κύπρο, το οποίο αναπτύσσεται από την 100% θυγατρική του ομίλου Φουρλή, House Market A.E.

Το κατάστημα θα έχει συνολική έκταση 22.000 τ.μ. και στεγάζεται στον εμπορικό πόλο του ομίλου Σιακόλα, στην περιφέρεια της Λευκωσίας.

Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 30 εκατ. ευρώ περίπου, εκ των οποίων 7 εκατ. ευρώ εγγράφηκαν στην οικονομική χρήση του 2007, ενώ τα υπόλοιπα 23 εκατ. ευρώ περίπου αναμένεται να βαρύνουν την τρέχουσα χρήση του 2007.

Σημειώνεται ότι στο α΄ εξάμηνο του έτους ο όμιλος Φουρλή έχει εγγράψει μόνο 2 εκατ. ευρώ ως κόστη προετοιμασίας για το άνοιγμα τόσο του κυπριακού ΙΚΕΑ όσο και του δεύτερου αθηναϊκού καταστήματος της αλυσίδας, το οποίο έπεται, αναμένεται να λειτουργήσει στα τέλη του 2007 και εκτιμάται ότι θα κοστίσει 10 εκατ. ευρώ περίπου.

Σημειώνεται πως ο όμιλος, παρά την εντυπωσιακή αύξηση λειτουργικής και καθαρής κερδοφορίας που εμφάνισε στο πρώτο μισό της τρέχουσας χρήσης, διατηρεί την πρόβλεψη για ενοποιημένο τζίρο 600 εκατ. ευρώ και καθαρών κερδών προ φόρων 50 εκατ. ευρώ, δεδομένης της επιβάρυνσης από τα κόστη των νέων ΙΚΕΑ.

Σύμφωνα με τις συντηρητικές εκτιμήσεις της διοίκησης του ομίλου Φουρλή, το νέο κυπριακό ΙΚΕΑ αναμένεται να αποφέρει πωλήσεις ύψους 40 εκατ. ευρώ περίπου κατά το πρώτο δωδεκάμηνο λειτουργίας του, τζίρο που απέδωσε στο ίδιο διάστημα και το πρώτο κατάστημα ΙΚΕΑ στη Θεσσαλονίκη. Σε κάθε περίπτωση, ο όμιλος εκτιμά ότι μετά τη λειτουργία των δύο νέων καταστημάτων, στην Κύπρο και στην Αθήνα, σε ετήσια βάση ο κύκλος εργασιών της House Market αναμένεται να φτάσει τα 300 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο τζίρος της συγκεκριμένης δραστηριότητας το 2006 ανήλθε στα 200,380 εκατ. ευρώ, ενώ στο α΄ εξάμηνο του 2007 άγγιξε τα 99,8 εκατ. ευρώ αυξημένος κατά 21,9%.

Πέννυ Κούτρα

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v