Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες συναντήσεις πρακτόρων ΟΠΑΠ με ΥΠΟΙΚ για πρόσθετο φόρο

Εντός των ημερών θα πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις των πρακτόρων του ΟΠΑΠ με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών για τον πρόσθετο φόρο στα τυχερά παιχνίδια του οργανισμού. Οι υποσχέσεις Τσακαλώτου και η επίθεση σε Αλεξιάδη.

Νέες συναντήσεις πρακτόρων ΟΠΑΠ με ΥΠΟΙΚ για πρόσθετο φόρο

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις των πρακτόρων του ΟΠΑΠ με το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να πειστούν οι υπηρεσίες του τελευταίου για τις αρνητικές επιπτώσεις στα δημόσια έσοδα από τον πρόσθετο φόρο στα τυχερά παιχνίδια του οργανισμού.

Σε επιστολή της ομοσπονδίας των πρακτόρων (ΠΟΕΠΠΠ) προς τα μέλη της, με αφορμή την κινητοποίηση της Δευτέρας και τις συναντήσεις με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, αναφέρεται πως «η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ο κ. Τσακαλώτος έδειξε αρκετή κατανόηση για τις απόψεις μας και συμφωνήσαμε να γίνουν συναντήσεις μεταξύ Υπουργείου και ΠΟΕΠΠΠ σε τεχνικό-οικονομικό επίπεδο για να συζητήσουμε και να παραθέσουμε τα οικονομικά στοιχεία που έχουμε, και που αποδεικνύουν, ότι η φορολόγηση των τυχερών παιχνιδιών έτσι όπως αποφασίστηκε, θα έχει καταστροφικές συνέπειες στα πρακτορεία ενώ δεν θα έχει τα αποτελέσματα που περιμένει το Υπουργείο».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υποσχέθηκε, σύμφωνα με τη διοίκηση της ΠΟΕΠΠΠ πως αν αποδειχτεί πως η πρόσθετη φορολογία θα έχει καταστροφικές συνέπειες στα πρακτορεία και δεν αποδώσει τα προσδοκώμενα έσοδα, τότε «θα αποσύρει αυτό το καταστροφικό μέτρο».

Για τη συνάντηση που προηγήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη στην επιστολή της ΠΟΕΠΠΠ αναφέρονται τα εξής:

«Στη σύντομη συζήτηση με τον κ. Αλεξιάδη είχαμε την ευκαιρία, να θέσουμε ξανά στον Υπουργό τις θέσεις μας, σχετικά με τα αποτελέσματα που θα έχει η νέα φορολόγηση των τυχερών παιχνιδιών, κατά 20% επί της τιμής της στήλης στο στοίχημα και κατά 10% στα υπόλοιπα παιχνίδια (0.05 ευρώ επιβάρυνση ανά στήλη ). Του επισημάναμε για ακόμα μία φορά τον κίνδυνο κλεισίματος τουλάχιστον 1.000-1500 πρακτορείων από την μείωση του τζίρου , τον κίνδυνο στροφής του παικτικού κοινού στους παράνομους, ενώ είναι βέβαιο ότι τα έσοδα που προσδοκά το υπουργείο συνολικά από τα τυχερά παιχνίδια, θα είναι κατά πολύ λιγότερα από τα σημερινά. Αυτά βάσει πραγματικών δεδομένων και οικονομικών στοιχείων, που του είχαμε παραθέσει, στην προηγούμενη συνάντηση μας, πριν παρθεί η συγκεκριμένη απόφαση».

«Η απάντηση του κ. Αλεξιάδη ότι «η απόφαση, είναι ήδη νόμος του κράτους θα εφαρμοστεί, και αν μετά από ένα χρόνο δούμε ότι δεν έφερε τα αποτελέσματα που αναμέναμε, θα το ξανασυζητήσουμε !!! Μας λυπεί και μας εξοργίζει. Μας λέει δηλαδή πάνω-κάτω ότι , αν αποτύχουμε και αφού κλείσουν χιλιάδες πρακτορεία , εδώ είμαστε να το διορθώσουμε ακυρώνοντας τον νόμο. Αμ έτσι κι εμείς κάνουμε τους υπουργούς κε υπουργέ . Δηλαδή πότε, και τι θα συζητήσουμε ; όταν εμείς θα είμαστε πρώην πράκτορες και εσείς πρώην υπουργός; ΟΧΙ κύριε Αλεξιάδη. Τους πειραματισμούς σας δεν θα τους εφαρμόσετε στην πλάτη μας, στα μαγαζιά μας, και στις οικογένειες μας».

«Όσο για τις αφοπλιστικές σας δηλώσεις μετά την συνάντηση ότι , «Όσοι δεν συμφωνούν με το μέτρο ας μας προτείνουν ισοδύναμα!!! » ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ . Και δεν λέτε την αλήθεια γιατί για ακόμα μια φορά και στην προχθεσινή μας συνάντηση σας προτείναμε : α) Την άμεση τακτοποίηση της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών με κανονική αδειοδότηση των Ιντερνετικών εταιριών και την φορολόγηση τους, σύμφωνα με τους νόμους το κράτους, όπως δηλαδή φορολογείται η ΟΠΑΠ Α.Ε .β) Την πάταξη του παράνομου τζόγου που αγγίζει τα 6 Δις ευρώ, σύμφωνα με μελέτες χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων, κάτι για το οποίο, δεν έχετε κάνει ούτε εσείς τίποτα, και που διαχρονικά βέβαια το κράτος δείχνει απρόθυμο να το πράξει . Με τις δυο αυτές προτάσεις που σας έχουμε καταθέσει εδώ και καιρό, θα βγάζατε πολλαπλάσια ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ, από αυτό που υπολογίζουν οι υπηρεσιακοί σας υπάλληλοι, ότι θα εισπράξετε από το φόρο στα ΝΟΜΙΜΑ τυχερά παιχνίδια. Είναι απορίας άξιον γιατί αυτές οι δυο απλές προτάσεις δεν υλοποιούνται εδώ και χρόνια από καμία κυβέρνηση».

Η ΠΟΕΠΠΠ «θεωρεί υποχρέωση της να ευχαριστήσει την ΓΣΕΒΕΕ και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της κ. Γ. Καββαθά για την υποστήριξη του στο θέμα της φορολόγησης και με την παρουσία του στις δυο συναντήσεις, που είχαμε στα Υπουργεία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v