Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Sirecled: Ανοιγμα στην ελληνική αγορά με επένδυση 4 εκατ.

Με ρυθμούς αντίστροφους της οικονομικής κρίσης, αναπτύσσεται η αγορά φωτιστικών Led στην Ελλάδα. Γιατί τα προτιμούν οι εταιρείες. Ισχυρή η παρουσία της Sirecled Hellas με μονάδες παραγωγής και έρευνας σε Ελλάδα και Ιταλία. Πελατολόγιο και προοπτικές.

Sirecled: Ανοιγμα στην ελληνική αγορά με επένδυση 4 εκατ.

Σημαντικό μερίδιο στη νέα αγορά που βασίζεται στα φωτιστικά σώματα LED, διεκδικεί η εταιρεία Sirecled Hellas, με παραγωγικές μονάδες σε Ελλάδα (Κρυονέρι Αττικής) και Ιταλία (Modena). Η Sirecled, παρά το μικρό χρόνο παρουσίας της στην ελληνική αγορά, αφού ιδρύθηκε το 2013, λόγω των καινοτομικών λύσεων που προσφέρει στον επαγγελματικό φωτισμό (βιομηχανία, αποθήκες, πολυκαταστήματα, γραφεία κλπ) έχει να εμφανίσει ένα σημαντικό πελατολόγιο, ενώ έντονη είναι η παρουσία της και σε δημόσια έργα.

Όπως επισημαίνει μιλώντας στο Euro2day.gr ο διευθύνων σύμβουλος της Sirecled, Διαμαντής Λέντσιος, ο συνδυασμός της φιλικότητας προς το περιβάλλον με την υψηλή απόδοση επένδυσης έχουν οδηγήσει στην άνθηση της αγοράς LED σε παγκόσμιο επίπεδο. Μάλιστα, επικαλούμενος τα συμπεράσματα έρευνας της εταιρείας συμβούλων ΜcKinsey, αναφέρει ότι τα φωτιστικά LED θα έχουν μερίδιο αγοράς της τάξης του 45% μέχρι το 2016 και 70% μέχρι το 2020.

Με τα δεδομένα αυτά, η αξία της παγκόσμιας αγοράς αναμένεται να διαμορφωθεί στα 85 δισ. ευρώ το 2020 ενώ η Ευρωπαϊκή αναμένεται να διαμορφωθεί στα 20 δισ. ευρώ. Αναφορικά με την ελληνική αγορά ο φωτισμός LED αποτελεί μια δυναμική αγορά με προοπτικές να ανέλθει στα 300 εκατ. ευρώ το 2020, τονίζει ο κ. Λέντσιος.

Αναφορικά με τη δραστηριοποίηση της εταιρείας σε Ελλάδα και Ιταλία, ο ίδιος λέει ότι με τη συμπλήρωση δύο ετών δραστηριοποίησης, η Sirecled έθεσε σε λειτουργία τη νέα μονάδα παραγωγής στο Κρυονέρι Αττικής, ολοκληρώνοντας τον πρώτο κύκλο του επενδυτικού της πλάνου, συνολικού ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ. Η νέα μονάδα που λειτουργεί παράλληλα με τις εγκαταστάσεις και τα ερευνητικά εργαστήρια της θυγατρικής εταιρείας στη Modena της Ιταλίας, εγκαινιάστηκε τον Ιούνιο του 2015 και σηματοδοτεί τη μετάβαση της εταιρείας σε μια νέα εποχή ανάπτυξης η οποία ενισχύεται και από τις διεθνείς τάσεις στο φωτισμό.

Σε ερωτήσεις για το πελατολόγιο και τα έργα που έχει αναλάβει η εταιρεία του ο κ. Λέντσιος αναφέρεται σε ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα, όπως η αντικατάσταση των συμβατικών φωτιστικών σωμάτων με συστήματα LED στο εργοστάσιο παραγωγής της Coca-Cola 3 Ε στο Σχηματάρι Αττικής.

Τα φωτιστικά σχεδιάστηκαν στα ερευνητικά εργαστήρια της Sirecled στην Modena, κατασκευάστηκαν στην μονάδα παραγωγής της και τοποθετήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Coca-Cola με την επίβλεψη των τεχνικών της. Το έργο βελτίωσε δραστικά την ενεργειακή απόδοση της μονάδας της εταιρείας, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση ενέργειας η οποία αγγίζει το 80%. Αντίστοιχο έργο η Sirecled έχει υλοποιήσει και στις παραγωγικές εγκαταστάσεις της Coca Cola Hellenic στην Αυστρία. Αποτέλεσμα της επιτυχούς συνεργασίας με τον όμιλο της 3Ε, ήταν η ανάδειξη της Sirecled σε preferred partner της Coca Cola Hellenic για την Αυστρία, την Πολωνία, την Ελβετία και την Κύπρο.

Επιτυχής ήταν εξ άλλου η εφαρμογή της τεχνολογίας της Sirecled με 1.000 φωτιστικά στους δρόμους του Δήμου Διονύσου με το συγκεκριμένο έργο να κατατάσσεται στα μεγαλύτερα της κατηγορίας του στην Ευρώπη. Επιπλέον, πρόσφατα ολοκλήρωσε το έργο εγκατάστασης φωτισμού LED στο κλειστό γυμναστήριο Μπάσκετ του Δήμου Ιλίου, το οποίο αποτελεί έναν από τους πρώτους αθλητικούς χώρους με φυσικό φωτισμό στην Ελλάδα.

Συνολικά, η Sirecled έχει αναπτύξει ένα διευρυμένο πελατολόγιο το οποίο περιλαμβάνει δυναμικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε διάφορες αγορές σε 8 χώρες όπως Ελλάδα, Ιταλία, Αυστρία, Νιγηρία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία, Κύπρος.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι συνεργασίες με τις εταιρείες: Παπουτσάνης, Prometal (η μεγαλύτερη βιομηχανία λευκοσιδήρου στην Ελλάδα), Vioryl /fine chemicals, Sarmed (logistics), Kenwood, Alpha Grissin, Ελληνικός Γύρος, Διακίνηση/ΕΛΓΕΚΑ, Farmers Republic, Praktiker, BIC, DeLonghi,, A.G. Leventis (Νιγηρία), Barilla, Μινέρβα, ΕΖΑ, Kleemann Hellas, Πλαστικά Θράκης, Boussias Communications, Αφοί Λανίτη κλπ.

Τα πλεονεκτήματα και οι προοπτικές των Led

Τα συστήματα φωτισμού Led αποτελούν τεχνολογία αιχμής που παρέχει ποιότητα και υψηλή απόδοση επένδυσης για τις επιχειρήσεις, Πρόκειται για λύσεις φωτισμού φιλικές προς το περιβάλλον και το χρήστη με εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας που φτάνει το 80% και διάρκεια ζωής που αγγίζει τα 15 έτη με μειωμένες απαιτήσεις συντήρησης. Ο συνδυασμός της φιλικότητας προς το περιβάλλον με την υψηλή απόδοση επένδυσης, είναι οι κύριοι λόγοι που έχουν οδηγήσει στην άνθηση της αγοράς Led σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όσο για την Ελλάδα, ο κ. Λέντσιος εκτιμά ότι παρά την οικονομική κρίση, το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων για αλλαγή των συστημάτων φωτισμού είναι έντονο, καθώς, λόγω της μεγάλης εξοικονόμησης η επένδυση αρχίζει να αποδίδει αμέσως ενώ η απόσβεση της σπάνια ξεπερνά τον ένα χρόνο. Σε κάθε περίπτωση, οι προοπτικές για τον επαγγελματικό φωτισμό Led στην Ελλάδα θα ενισχύονται με την σταδιακή αναστροφή του κλίματος. Tέλος εκτιμάται ότι ώθηση στο νέο αυτό κλάδο, θα δίνει η ανάπτυξη της τεχνολογίας, που επιτρέπει τον τηλεχειρισμό των φωτιστικών, έως και την ασύρματη μεταφορά δεδομένων (Smart Led Net – Li-Fi).

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v