ΑΓΕΤ Ηρακλής: Δίκαιο και εύλογο το τίμημα της ΔΠ λέει το Δ.Σ.

Το Δ.Σ. της ΑΓΕΤ έκρινε δίκαιο και εύλογο το τίμημα ύψους 1,23 ευρώ ανά μετοχή που προσφέρει η Lafarge Cementos Sau, στο πλαίσιο της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης, για την απόκτηση των μετοχών της εισηγμένης που δεν κατέχει.

ΑΓΕΤ Ηρακλής: Δίκαιο και εύλογο το τίμημα της ΔΠ λέει το Δ.Σ.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΑΓΕΤ Ηρακλής γνωστοποιεί, σύμφωνα με το άρθρο 15 του Ν. 3461/2006, ότι κατά τη συνεδρίασή του της 18ης Νοεμβρίου 2015, κατήρτισε την αιτιολογημένη γνώμη του σχετικά με την υποχρεωτική δημόσια πρόταση που κατέθεσε η εταιρία Lafarge Cementos Sau την 30η Ιουλίου 2015, για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών της εισηγμένης.

Ειδικότερα, το Δ.Σ. χαρακτηρίζει το προσφερθέν από τον προτείνοντα αντάλλαγμα για την αγορά, στο πλαίσιο της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης, ύψους 1,23 ευρώ ανά μετοχή δίκαιο και εύλογο από χρηματοοικονομικής άποψης για τους κατόχους των μετοχών της δημόσιας πρότασης.

Επιπλέον, το Δ.Σ. αναφέρει ότι τα στρατηγικά σχέδια του προτείνοντα, όπως αναφέρονται στο Πληροφοριακό Δελτίο δεν αναμένεται να επηρεάσουν αρνητικά τα συμφέροντα και την επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρίας, δεδομένου μάλιστα του ότι ο προτείνων είναι σήμερα ο πλειοψηφών μέτοχος αυτής και ο έλεγχος της δεν θα αλλάξει ως αποτέλεσμα της Δημόσιας Πρότασης και ότι το στρατηγικό σχέδιο του προτείνοντος για την εταιρία είναι το ίδιο με το υφιστάμενο στρατηγικό σχέδιο της εισηγμένης.

Ακόμη, σημειώνει ότι σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο Πληροφοριακό Δελτίο, η επιτυχής έκβαση της Δημόσιας Πρότασης δεν αναμένεται να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην απασχόληση στους χώρους όπου διεξάγονται οι δραστηριότητες της εταιρίας και στα συμφέροντα των εργαζομένων της.

*Δείτε την αιτιολογημένη γνώμη του Δ.Σ. και την Έκθεση του Χρηματοοικονομικού Συμβούλου στη δεξιά στήλη «Συνοδευτικό υλικό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v