Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha - Eurobank: Με υπερκάλυψη κλείνουν τα βιβλία

Ολοκληρώνει τη διαδικασία του book building η Alpha έχοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, υπερκαλύψει τις ανάγκες. Η τιμολόγηση θα γίνει Παρασκευή. Κλείνει το βιβλίο και η Eurobank. Προχωρά σε τιμολόγηση και κατανομή, που θα εκτελεστεί τέλη της εβδομάδας. Πού θα βγουν οι τιμές.

Alpha - Eurobank: Με υπερκάλυψη κλείνουν τα βιβλία

Κλείνει απόψε το βιβλίο της Alpha Bank με σημαντική υπερκάλυψη, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. Ωστόσο η τιμολόγηση και το allocation θα οριστικοποιηθούν την Παρασκευή με το κλείσιμο της εκκρεμότητας του EWG, καθότι ορισμένες δεσμεύσεις (commitments) που έχουν γίνει από τους επενδυτές έχουν γίνει υπό αυτή την αίρεση.

Να σημειωθεί ότι η ήδη από χθες η Alpha Bank ανακοίνωσε ότι έχει λάβει ενδιαφέρον από θεσμικούς επενδυτές το οποίο υπερκαλύπτει το αρχικώς σκοπούμενο ποσό του 1,55 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η υπερκάλυψη είναι πάνω από 140%, η δε τιμή είναι 4 σεντς.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος επεδίωκε να αντλήσει 1,55 δισ. ευρώ από τους επενδυτές, καθώς ο SSM αναγνώρισε κεφαλαιακές ανάγκες 180 εκατ. ευρώ, μειώνοντας ισόποσα τις κεφαλαιακές ανάγκες.

Κλείνει και τιμολογεί η Eurobank

Από την πλευρά της η Eurobank, σύμφωνα με πληροφορίες, επίσης θα κλείσει το βιβλίο προσφορών. Η τράπεζα θα προχωρήσει σε conditional τιμολόγηση και κατανομή σήμερα, αλλά θα εκτελέσει τη διαδικασία την Παρασκευή μετά την έγκριση της Βουλής στο πολυνομοσχέδιο. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι η υπερκάλυψη κινείται στο 117%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, καθώς το βιβλίο δεν έχει κλείσει ακόμα, η τιμή θα διαμορφωθεί είτε στο 1 είτε στα 2 σεντς. 

Προ ημερών η Eurobank ανακοίνωσε ότι ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισµός (Single Supervisory Mechanism) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναγνώρισε την ανερχόµενη σε €83 εκατ δράση κεφαλαιακής ενίσχυσης που µειώνει το κεφαλαιακό έλλειµµά της, το οποίο προσδιορίστηκε από τη Συνολική Αξιολόγηση, και οφείλεται στη θετική διαφορά µεταξύ των πραγµατοποιηθέντων προ-προβλέψεων κερδών του εννεαµήνου 2015, έναντι του εκτιµώµενου ποσού που είχε συµπεριληφθεί στο βασικό σενάριο της άσκησης προσοµοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress test).

Βάσει αυτής της αναγνώρισης, το µέγιστο ποσό που η Eurobank επιδιώκει να αντλήσει µέσω της προτεινόµενης αύξησης µειώνεται στα €2.039 εκατ. από €2.122 εκατ. που ανακοινώθηκε στις 4 Νοεµβρίου 2015.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v