Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Μειωμένες κατά 180 εκατ. οι κεφαλαιακές ανάγκες

Ο SSM ενέκρινε το σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης της τράπεζας, το οποίο, πέραν της ιδιωτικής τοποθέτησης και της άσκησης διαχείρισης παθητικού, προβλέπει την αναγνώριση των καλύτερων προ προβλέψεων αποτελεσμάτων εννεαμήνου, σε σχέση με αυτά που υπολόγισε ο SSM υπό το δυσμενές σενάριο.

Alpha: Μειωμένες κατά 180 εκατ. οι κεφαλαιακές ανάγκες

Δράσεις μετριασμού των κεφαλαιακών αναγκών συνολικού ύψους 180 εκατ. ευρώ αναγνώρισε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Alpha Bank ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός, μειώνοντας ισόποσα τις κεφαλαιακές της ανάγκες.

Ο SSM ενέκρινε το σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης της τράπεζας, το οποίο πέραν της ιδιωτικής τοποθέτησης και της άσκησης διαχείρισης παθητικού προβλέπει την αναγνώριση των καλύτερων προ προβλέψεων αποτελεσμάτων εννεαμήνου, σε σχέση με αυτά που υπολόγισε ο SSM υπό το δυσμενές σενάριο.

Έτσι η Alpha Bank, έχοντας ήδη την αποδοχή της πρότασης ανταλλαγής ομολογιών μειωμένης και κύριας εξασφάλισης ονομαστικής αξίας 1,1 δισ. ευρώ και την αναγνώριση της θετικής διαφοράς στα προ προβλέψεων αποτελέσματα, επιδιώκει να αντλήσει από την ιδιωτική τοποθέτηση περίπου 1,4 δισ. ευρώ, για να καλύψει το σύνολο των κεφαλαιακών της αναγκών αποκλειστικά από ιδιώτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v