Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alco Hellas: Ζημίες 3,2 εκατ. στο α' εξάμηνο

Πώς σχεδιάζει η διοίκηση του εισηγμένου Ομίλου να αντιμετωπίσει τη δυσμενή συγκυρία που συνεχίζει να χαρακτηρίζει την αγορά του αλουμινίου. Τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου.

Alco Hellas: Ζημίες 3,2 εκατ. στο α εξάμηνο

Αύξηση κύκλου εργασιών από το 1,56 στο 1,89 εκατ. ευρώ και μείωση καθαρών ζημιών από τα 3,28 εκατ. στα 3,14 εκατ. ευρώ σημείωσε η Alco Hellas κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, με βάση τις λογιστικές καταστάσεις που δημοσιεύθηκαν χθες.

Τα ίδια κεφάλαια στις 30/6/2015 ήταν αρνητικά (-5,35 εκατ.), όπως και το κεφάλαιο κίνησης, ενώ ο καθαρός δανεισμός είχε διαμορφωθεί στα 28,5 εκατ. ευρώ.

Ο ορκωτός ελεγκτής επίσης επισήμανε την παρατεταμένη ύφεση στον κλάδο του αλουμινίου, τον πρόσφατο καταλογισμό πρόσθετου φόρου άνω του ενός εκατ. ευρώ, καθώς και το γεγονός ότι μέχρι σήμερα η διοίκηση του Ομίλου δεν έχει ρυθμίσει τις τραπεζικές της υποχρεώσεις (διεξάγονται σχετικές συζητήσεις).

Από την άλλη πλευρά, η φετινή τακτική γενική συνέλευση αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 1,5 εκατ. ευρώ (5 εκατ. μετοχές προς 0,30 ευρώ ανά τεμάχιο), ενώ σε ότι αφορά τις προοπτικές του β' εξαμήνου, η διοίκηση της Alco Hellas επισημαίνει:

«Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2015 δεν διαφαίνεται σημαντική αλλαγή του αρνητικού οικονομικού κλίματος που επικρατεί στην αγορά. Στην Ελλάδα η κατάσταση εξαρτάται κυρίως από τις αποφάσεις που θα ληφθούν στην Ευρωζώνη σχετικά με την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους και των λοιπών χωρών του Ευρωπαϊκού νότου που αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρέους.

Η πολιτική των τραπεζών, σε ότι αφορά τον δανεισμό των επιχειρήσεων οι οποίες εξαρτώνται από αυτές για άντληση κεφαλαίων κίνησης παραμένει η ίδια, φειδωλή και δύσκολη και δεν διαφαίνεται σύντομα σημαντική αντιστροφή του αρνητικού κλίματος που χαρακτηρίζει την ελληνική αγορά.

Ο όμιλος θα συνεχίσει να εστιάζει την προσοχή του στην ορθή διαχείριση των αποθεμάτων, στην ελαχιστοποίηση του πιστωτικού κινδύνου, όσο βεβαίως αυτό είναι δυνατόν, και στη μείωση του κόστους παραγωγής και λειτουργίας των εταιρειών του.

Επίσης η μητρική εταιρεία υλοποιώντας την από 25.07.2014 απόφαση της Έκτακτης Γ.Σ των μετόχων για την τροποποίηση του σκοπού της, ενισχύει τη δραστηριότητα του ενεργειακού τομέα, με πωλήσεις λαμπτήρων LED και λοιπών συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς και με εκτέλεση έργων, στο άμεσο μέλλον, ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων.

Με τις κινήσεις αυτές η διοίκηση πιστεύει ότι στο επόμενο διάστημα οι πωλήσεις της εταιρείας θα αναπτυχθούν σημαντικά».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v