Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Ανοιξε το βιβλίο προσφορών για 1,66 δισ.

Θα μείνει ανοικτό το αργότερο έως τη Δευτέρα. Πώς καλύπτονται οι κεφαλαιακές ανάγκες σε συνδυασμό με την ενεργητική διαχείριση παθητικού ύψους έως 1,1 δισ. ευρώ. Πιθανή η μετάθεση αποφάσεων για την α' επαναληπτική γενική συνέλευση.

Alpha Bank: Ανοιξε το βιβλίο προσφορών για 1,66 δισ.

Βιβλίο προσφορών για θεσμικούς και άλλους επιλέξιμους επενδυτές άνοιξε πριν από λίγο η Alpha Bank, με στόχο την άντληση κεφαλαίων προσδοκώμενου ύψους 1,66 δισ. ευρώ, ως μέρος του σχεδίου κεφαλαιακής ενίσχυσης συνολικού ύψους 2,74 δισ. ευρώ.

Το βιβλίο θα μείνει ανοικτό αν χρειαστεί έως τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, ενώ αύριο λήγει η περίοδος αποδοχής της προαιρετικής προσφοράς προς κατόχους junior και senior τίτλων ονομαστικής αξίας 1,1 δισ. ευρώ, που αποτελεί επίσης μέρος του σχεδίου κεφαλαιακής ενίσχυσης.

Το βιβλίο προσφορών τρέχουν οι Citigroup Global Markets Ltd και J.P. Morgan Securities plc, οι οποίες ενεργούν ως Joint Global Coordinators και από κοινού με την Barclays, ως Joint Bookrunners.

Οι BNP PARIBAS, COMMERZBANK, Nomura International plc και Keefe, Bruyette & Woods της εταιρίας Stifel Company ενεργούν ως Co-Lead Managers. Οι Alpha Finance, Axia Ventures Group και η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος ενεργούν ως Σύμβουλοι της Alpha Bank

Στην περίπτωση που η ιδιωτική τοποθέτηση σε θεσμικούς επενδυτές παραταθεί έως την προσεχή Δευτέρα, η γενική συνέλευση που είναι προγραμματισμένη για τις 14 Νοεμβρίου δεν θα πραγματοποιηθεί και οι αποφάσεις θα ληφθούν στην α' επαναληπτική που θα διενεργηθεί στις 19 Νοεμβρίου. . Μια ημέρα πριν στις 18 Νοεμβρίου προβλέπεται να ολοκληρωθεί το pricing εφόσον το βιβλίο μείνει ανοικτό ως τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου.

Η Alpha στην ανακοίνωσή της υπενθυμίζει ότι ενδεχόμενη μη κάλυψη μέρους έστω των κεφαλαιακών αναγκών υπό το δυσμενές σενάριο μέσω της ιδιωτικής τοποθέτησης και της άσκησης διαχείρισης παθητικού αναμένεται να οδηγήσει στη λήψη κρατικής ενίσχυσης, κάτι που συνεπάγεται ότι θα ενεργοποιηθούν οι διατάξεις υποχρεωτικής μετατροπής σε μετοχές των ομολογιών κύριας ή μειωμένης εξασφάλισης καθώς και των υβριδικών τίτλων που δεν θα αποδεχθούν την προαιρετική δημόσια προσφορά.

Μετά την υποχρεωτική μετατροπή, το ΤΧΣ θα καλύψει, εφόσον χρειαστεί, τυχόν υπόλοιπο με αναλογία 75% CoCos και 25% κοινές μετοχές.

Πρακτικά από τη στιγμή που η Alpha ζητά από την ιδιωτική τοποθέτηση 1,66 δις ευρώ, οι κάτοχοι junior και senior τίτλων καλούνται να πάρουν τις αποφάσεις τους υπό την αίρεση υποχρεωτικής μετατροπής με χειρότερους όρους από την προαιρετική.

Με την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης, η τράπεζα αναμένεται να έχει pro forma Καθαρή Ενσώματη Αξία (Tangible Book Value) ύψους 9,3 δισ. ευρώ και τρέχοντα ∆είκτη Κεφαλαίων Κοινών Μετοχών της Κατηγορίας 1 βάσει των μεταβατικών διατάξεων (phased-in CET1 Ratio), ίσο με 17,7%.

Το ∆ιοικητικό Συμβούλιο της Alpha Bank αναμένει ότι τα αποτελέσματα της Προσφοράς και του Σχεδίου Κεφαλαιακής Ενισχύσεως θα εγκριθούν από την έκτακτη γενική συνέλευση της 14ης Νοεμβρίου 2015.

Στη συνέχεια, και υπό την επιφύλαξη των αποφάσεων της γενικής συνέλευσης επί της προτεινόμενης αυξήσεως της ονομαστικής αξίας των μετοχών διά μειώσεως του αριθμού αυτών λόγω συνενώσεως (reverse split) και της εκδόσεως των σχετικών κανονιστικών εγκρίσεων, αναμένεται να λάβει χώρα εντός της εβδομάδας 23-29 Νοεμβρίου 2015 η απόδοση των νέων μετοχών στους λογαριασμούς και η έναρξη διαπραγματεύσεώς τους

 

*Δείτε όλη την ανακοίνωση της τράπεζας στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v