Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Άνοδος 4,3% στα κέρδη 6μήνου (upd 2)

Άνοδο της τάξης του 4,29% κατέγραψαν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη, μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, της Intralot το α’ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 57,609 εκατ. ευρώ, από 55,238 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Τι ειπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη.

Intralot: Άνοδος 4,3% στα κέρδη 6μήνου (upd 2)
Άνοδο της τάξης του 4,29% κατέγραψαν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη, μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, της Intralot το α’ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 57,609 εκατ. ευρώ, από 55,238 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Ο κύκλος εργασιών του ομίλου, σύμφωνα με τα στοιχεία που εμφανίζονται στον δημοσιευμένο ισολογισμό της Intralot, υποχώρησε κατά 0,8% στα 378,817 εκατ. ευρώ, από 381,967 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2006.

Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr και της Thomson Financial News, προέβλεπαν ότι τα καθαρά κέρδη της Intralot θα εμφανίζουν άνοδο της τάξης του 6%, διαμορφούμενα στα 58,4 εκατ. ευρώ. Οι ενοποιημένες πωλήσεις του α’ εξαμήνου προβλέπονταν να διαμορφωθούν στα 381 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά το β’ τρίμηνο, τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη εμφανίζουν πτώση της τάξης του 24,8% στα 23,491 εκατ. ευρώ, από 31,273 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ενώ κατά 1,5% υποχώρησε ο κύκλος εργασιών, που διαμορφώθηκε στα 199,001 εκατ. ευρώ, από 202,170 εκατ. ευρώ κατά την προηγούμενη χρήση.

---- Οι πρώτες αντιδράσεις των αναλυτών

Τα καθαρά κέρδη που ανακοίνωσε η Intralot για το α’ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης ήταν ελαφρώς χαμηλότερα του αναμενόμενου, αναφέρει η HSBC σε έκθεσή της στις 29/8, στην οποία διατηρεί την τιμή-στόχο των 25 ευρώ ανά μετοχή και τη σύσταση ”neutral”.

”Αν και σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχουν λεπτομέρειες, υποπτευόμαστε ότι η αδυναμία που εμφανίστηκε κατά το β’ τρίμηνο εξηγείται λόγω α) δύσκολης σύγκρισης με το ισχυρό β’ τρίμηνο του 2006 στο οποίο έδωσε ώθηση το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου, β) των ισχνών αποτελεσμάτων της τουρκικής θυγατρικής στοιχηματισμού και γ) του κόστους start-up στις νέες δραστηριότητες (π.χ. στην Ιταλία και την Ταϊβάν)” σημειώνει η χρηματιστηριακή.

H Marfin Analysis από την πλευρά της επισημαίνει πως τα αποτελέσματα ήταν ελαφρώς χαμηλότερα του consensus των αναλυτών, καλύτερα όμως σε σχέση με τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής. Σε κάθε περίπτωση, τονίζει, θα πρέπει να σημειωθεί η μη ευνοϊκή σύγκριση με το προηγούμενο έτος, καθώς το 2006 η Intralot ευνοήθηκε σημαντικά από το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου.

Και η Proton Securities τονίζει την δυσκολία σύγκρισης με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, ενώ σημειώνει πως οι ζημιές 12,7 εκατ. ευρώ που εμφανίζονται στα ”λοιπά έσοδα” εκτιμάται πως σχετίζονται με τις υψηλότερες αποδόσεις κερδών προς τους παίκτες στην Τουρκία. Όσον αφορά την κερδοφορία του ομίλου, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 23,5 εκατ. ευρώ, έναντι εκτιμήσεων για 25,6 εκατ. ευρώ, λόγω των χαμηλότερων του αναμενόμενου μειοψηφιών, κάτι που μάλλον υποδεικνύει ισχνή κερδοφορία στην Τουρκία, σύμφωνα με την χρηματιστηριακή.

--- Η ανακοίνωση της εταιρείας

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Intralot για τα οικονομικά αποτελέσματα α’ εξαμήνου έχει ως εξής:

”Ο Όμιλος INTRALOT ανακοινώνει σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα του Α’ εξαμήνου 2007. Σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου INTRALOT διαμορφώθηκε σε €378,8 εκ. στο Α’ εξάμηνο του 2007, από €382 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2006.



Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ανήλθαν στα €120,6 εκ. έναντι €122,7 εκ. το Α’ εξάμηνο του 2006, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε €103,7 εκ. Τα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε €57,6 εκ., αυξημένα κατά 4,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο (€55,2 εκ).

Τα συνολικά έσοδα από τις διεθνείς δραστηριότητες του Ομίλου ανήλθαν σε €317,1 εκ. και συνεισφέρουν κατά 83,7% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών από 73% κατά το πρώτο εξάμηνο του 2006.



Τα ταμειακά διαθέσιμα ανήλθαν το πρώτο εξάμηνο σε €345.8 εκ., ενώ η καθαρή δανειακή θέση διαμορφώθηκε σε χαμηλά επίπεδα και δεν ξεπερνά τα €12.8 εκ. Η μείωση της καθαρής ταμειακής θέσης της εταιρίας οφείλεται στη χρηματοδότηση όλων των νέων, μεγάλων έργων που ανέλαβε η INTRALOT.

Αναφορικά στη μητρική εταιρία, ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα €102,5 εκ., έναντι €106,7 εκ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα €85,4 εκ., έναντι €62,6 το 2006 (αύξηση 36,4%). Τέλος, όσον αφορά στα κέρδη μετά φόρων, αυτά διαμορφώθηκαν στα €74,9 εκ., σημειώνοντας αύξηση κατά 65,3% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2006 (€ 45,3 εκ).

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTRALOT, κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος είπε:

”Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2007, καθώς τα καθαρά κέρδη της εταιρίας μας αυξήθηκαν παρά το γεγονός ότι φέτος τα έσοδα από το αθλητικό στοίχημα παγκοσμίως είχαν να αναμετρηθούν με τα περσινά εντυπωσιακά αποτελέσματα που συμπεριλάμβαναν τα παιχνίδια του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.

Το εξάμηνο αυτό οι εξελίξεις ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκές για την INTRALOT, καθώς κατάφερε να επεκτείνει τις διεθνείς της δραστηριότητες με την προσθήκη σημαντικών έργων στο ενεργητικό της.



Συγκεκριμένα, η INTRALOT επικράτησε στους διεθνείς διαγωνισμούς που αφορούσαν στα έργα της Ταϊβάν και της Νότιας Αφρικής, ενώ υπέγραψε συμβόλαια συνεργασίας με τους επίσημους διοργανωτές τυχερών παιχνιδιών στη Ρωσία και τη Νότια Κορέα.

Τα παραπάνω έργα ήταν τα τέσσερα μεγαλύτερα διεκδικούμενα των τελευταίων 2,5 ετών στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών, διεθνώς, γεγονός που καταδεικνύει την ισχυρή ανταγωνιστική θέση της εταιρίας μας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Επιπλέον, η INTRALOT υπέγραψε 3ετή συμφωνία με τον ΟΠΑΠ για την προμήθεια της τεχνολογικής υποδομής και την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών για τη διεξαγωγή του αθλητικού στοιχήματος.

Τέλος, η INTRALOT κέρδισε το τέταρτο κατά σειρά συμβόλαιό της στην απαιτητική και επικερδή αγορά των ΗΠΑ, ύστερα από τη συμφωνία της με τον Οργανισμό Τυχερών Παιχνιδιών της πολιτείας του Νέου Μεξικού.

Όλες αυτές οι επιτυχίες μαζί με τις επερχόμενες εξελίξεις, θα δώσουν περαιτέρω ώθηση στην επέκταση των διεθνών δραστηριοτήτων της εταιρίας, βασιζόμενη στην αποδεδειγμένη της ικανότητα να επωφελείται από τις αναδυόμενες ευκαιρίες του κλάδου της, σε όλο τον κόσμο”.”

---Τι ειπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη

Η διοίκηση της Intralot επανέλαβε τις εκτιμήσεις της (guidance) για την πορεία των δραστηριοτήτων στην Τουρκία, ενώ εκτίμησε ότι μπορεί να υπάρξει επέκταση της σύμβασης εφόσον δεν πραγματοποιηθεί ο νέος διαγωνισμός το Μάρτιο του 2008, όπως σχεδιάζεται.

Αναφορικά με την Ιταλία υπογράμμισε ότι οι εργασίες προχωρούν όπως αναμενόταν εκτιμώντας ότι το σύνολο των αδειοδοτήσεων θα δοθεί στο α΄ τρίμηνο του 2008.

Ωστόσο δεν παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο deal στη Ρωσία επαναλαμβάνοντας ότι σχεδιάζουν την παρουσία σε 40.000 σημεία πώλησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v