Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλουμυλ: Ανοδος 15,4% στα καθαρά κέρδη

Σε θετική αναθεώρηση των αρχικών προβλέψεων προχωρεί η διοίκηση της Αλουμυλ μετά τα αποτελέσματα 6μήνου 2007, τα οποία κλείνουν με άνοδο πωλήσεων 25,5% και καθαρής κερδοφορίας 15,4%.aa

Αλουμυλ: Ανοδος 15,4% στα καθαρά κέρδη
Σε θετική αναθεώρηση των αρχικών προβλέψεων προχωρεί η διοίκηση της Αλουμυλ μετά τα αποτελέσματα 6μήνου 2007, τα οποία κλείνουν με άνοδο πωλήσεων 25,5% και καθαρής κερδοφορίας 15,4%.

Οι ισχυρές διακυμάνσεις της τιμής της πρώτης ύλης παραμένουν, ωστόσο η ζήτηση για προϊόντα αλουμινίου υψηλής προστιθέμενης αξίας αποτελεί το βασικό μοχλό ανάπτυξης για την επόμενη πενταετία, τονίζει η εταιρία.

Ειδικότερα, η διοίκηση της ”ΑΛΟΥΜΥΛ ΜΥΛΩΝΑΣ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε.” ανακοινώνει με ικανοποίηση για ακόμη ένα εξάμηνο, ουσιαστική ενίσχυση πωλήσεων και κερδοφορίας.

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος παρουσίασε αύξηση πωλήσεων κατά 25,5% φθάνοντας τα € 137,8 εκ., έναντι € 109,85 εκ. του 6μήνου -6Μ- του 2006. Η άνοδος προήλθε κυρίως από πωλήσεις αρχιτεκτονικών και βιομηχανικών προφίλ, με σημαντικό μερίδιο του ενοποιημένου κύκλου εργασιών να προέρχεται από συστήματα αυτοματισμών, ηλιοπροστασίας, πολυκαρβονικών φύλλων και σύνθετων φύλλων αλουμινίου, τα λεγόμενα J-Bond.

Τα – λειτουργικά - κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA), διαμορφώθηκαν στα € 21,63 εκ., αυξημένα κατά 10% περίπου σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα (€ 19,7 εκ. για το 6M του 2006). Τα κέρδη προ φόρων, διαμορφώθηκαν στα € 9,47 εκ., αυξημένα κατά 22,3% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα (€ 7,75 εκ. για το 6Μ του 2006).

Η τελική κερδοφορία του Ομίλου (καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας) έφτασε στα € 4,86 εκ. περίπου, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 15,4% περίπου, συγκρινόμενη με το 6Μ του 2006 (€ 4,2 εκ.). Τα κέρδη ανά μετοχή κατά συνέπεια διαμορφώθηκαν στα € 0,22 (από € 0,19 για το 6Μ του 2006.).

Οι επενδύσεις του Ομίλου για τη συγκεκριμένη περίοδο έφθασαν τα € 10,9 εκ. περίπου, αφορώντας κατά βάσει συμπληρωματικό εξοπλισμό και αναβάθμιση του υπάρχοντος στα εργοστάσια της Βοσνίας, της Ξάνθης και του Κιλκίς.

Βασικοί μοχλοί ανάπτυξης αναδεικνύονται πλέον τα Βαλκάνια, όπου πραγματοποιήθηκαν οι μεγαλύτερες επενδύσεις, άνω των € 60 εκ. συνολικά. Πρωταγωνιστές διακρίνονται οι αγορές της Ρουμανίας, Σερβίας, Βοσνίας και Αλβανίας, ενώ με εξαιρετική ανάπτυξη τροφοδοτεί τον Όμιλο η Κύπρος και οι χώρες του Κόλπου. Το δεύτερο εξάμηνο, παραδοσιακά ισχυρότερο του πρώτου, αναμένεται σημαντική ενίσχυση από τις νέες γραμμές παραγωγής σε Κιλκίς, Ξάνθη και Βοσνία.

Το υπερσύγχρονο εργοστάσιο της θυγατρικής ΜΕΤΡΟΝ στις Σέρρες παράγει συστήματα αυτοματισμών για ανελκυστήρες, με τη ζήτηση - κυρίως από το εξωτερικό - να ξεπερνά τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις.

Από τις διεθνείς αγορές, οι χώρες του Κόλπου και η αγορά των Η.Π.Α. αποτελούν εγγύηση για την ανάπτυξη του Ομίλου την περίοδο 2008-2012. Το επιχειρηματικό πλάνο για την τελευταία αγορά, αποτελεί την κορωνίδα ανάπτυξης του Ομίλου την επόμενη πενταετία.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα της μητρικής, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 27%, στα € 114,5 εκ. περίπου, έναντι € 90 εκ. του 6Μ του 2006.

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA, μετά από συναλλαγματικές διαφορές), μειώθηκαν κατά 11,4%, στα € 9 εκ. περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα (€ 10,26 εκ. περίπου), στο οποίο είχαν καταγραφεί έκτακτα έσοδα.

Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα € 4,75 εκ. περίπου, σημαντικά ενισχυμένα κατά 24% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα (€ 3,83 εκ. για το 6μήνο του 2006) και τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους, σημείωσαν σημαντική άνοδο κατά 31,7%, στα € 3,48 εκ. περίπου, έναντι € 2,65 εκ. του αντίστοιχου περσινού διαστήματος λόγω και των αυξημένων μερισμάτων από τις θυγατρικές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v