Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Profile: Αύξηση 50,4% στα κέρδη εξαμήνου

Σημαντικούς ρυθμούς αύξησης εμφάνισαν τα μεγέθη της Profile στο α΄ εξάμηνο του τρέχοντος έτους τόσο για τον όμιλο όσο και για τη μητρική. Η κερδοφορία κατέγραψε άνοδο κατά 50,4%, με τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους να διαμορφώνονται σε 1,026 εκατομμύρια ευρώ από 682 χιλιάδες το αντίστοιχο εξάμηνο του 2006.

Profile: Αύξηση 50,4% στα κέρδη εξαμήνου
Σημαντικούς ρυθμούς αύξησης εμφάνισαν τα μεγέθη της Profile στο α΄ εξάμηνο του τρέχοντος έτους τόσο για τον όμιλο όσο και για τη μητρική, αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρίας.

Η κερδοφορία κατέγραψε άνοδο κατά 50,4%, με τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους να διαμορφώνονται σε 1,026 εκατομμύρια ευρώ από 682 χιλιάδες το αντίστοιχο εξάμηνο του 2006, ενώ τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του ομίλου αυξήθηκαν από 1,6 εκατομμύρια ευρώ το εξάμηνο του 2006, σε 2,2 εκατομμύρια, παρουσιάζοντας άνοδο κατά 43,9%.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών έφτασε τα 7,8 εκατομμύρια ευρώ από 7,1 εκατομμύρια, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 9,2%, ενώ η ποσοστιαία άνοδος της καθαρής κερδοφορίας προ φόρων και τόκων (ΕΒΙΤ) προσδιορίστηκε σε 60,3%, ανερχόμενη σε 1,624 εκατομμύρια ευρώ το 2007, από 1,013 εκατομμύρια το αντίστοιχο εξάμηνο του 2006, κυρίως ως αποτέλεσμα των νέων αναθέσεων έργων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα αλλά και της συγκράτησης των συνολικών δαπανών σε επίπεδα κάτω του πληθωρισμού.

Σε ό,τι αφορά τη μητρική εταιρία, ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 7,3 εκατομμύρια ευρώ παρουσιάζοντας ποσοστιαία άνοδο κατά 13%. Τα κέρδη προ φόρων σε επίπεδο μητρικής διαμορφώθηκαν σε 1,502 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 1,003 εκατομμύρια ευρώ αυξανόμενα κατά 48,5%.

Τα κέρδη ανά μετοχή μετά από φόρους (EPS) διαμορφώθηκαν στο 0,085 ευρώ, σημειώνοντας άνοδο κατά 48,6% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο.

Η σημαντική αυτή εξέλιξη οφείλεται τόσο στη συνεχιζόμενη αύξηση του κύκλου εργασιών όσο και στη μεγάλη βελτίωση του λειτουργικού περιθωρίου καθαρού κέρδους από 9,5% σε 13% που ακολούθησε την αντίστοιχη βελτίωση του περιθωρίου EBITDA από 22% σε 29%.

Σημειώνεται τέλος ότι οι ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες ήταν θετικές κατά 236 χιλιάδες ευρώ. Τα διαθέσιμα του ομίλου στις 30/6/2007 ανήλθαν σε 2,2 εκατομμύρια ευρώ, από 1,9 εκατομμύρια στις 30/6/2006.

Όπως επισημαίνει η διοίκηση της Profile, οι αυξημένες επενδύσεις των προηγούμενων ετών για τη διατήρηση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος και οι συστηματικές ενέργειες για την ανάπτυξη των εργασιών του ομίλου σε τομείς και προϊόντα με υψηλή προστιθέμενη αξία επέδρασαν ευεργετικά στα περιθώρια κέρδους, βελτιώνοντας έτσι και τη συνολική εικόνα των αποτελεσμάτων.

Η πορεία αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και στο μέλλον, με τα αποτελέσματα στο τέλος της τρέχουσας χρήσης να παρουσιάζουν αντίστοιχη θετική εικόνα.

Επιπροσθέτως, ήδη βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης σημαντικά έργα σε τράπεζες του εσωτερικού και του εξωτερικού, σε οργανισμούς του Δημοσίου αλλά και νέα συστήματα ανταποκρινόμενα στις ευρωπαϊκές οδηγίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v