Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Αποκτά εικόνα για τη δημόσια προσφορά

Λήγει σήμερα η προθεσμία καταρχήν δήλωσης αποδοχής, με «καρότο» προτεραιότητα στην απόκτηση νέων μετοχών. Το «κλειδί» της ενεργοποίησης των CACs και η ευχέρεια που αποκτά η τράπεζα για το ύψος της ιδιωτικής τοποθέτησης.

Alpha Bank: Αποκτά εικόνα για τη δημόσια προσφορά
Την πρώτη εικόνα για τον βαθμό αποδοχής της προαιρετικής δημόσιας προσφοράς, την οποία είχε απευθύνει σε κατόχους junior και senior τίτλων, θα έχει μέσα στην ημέρα η Alpha Bank, αποκτώντας την ευχέρεια να αποφασίσει και το ύψος διάθεσης νέων μετοχών μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης.

Η Alpha έχει ζητήσει από τους κατόχους ομολόγων μειωμένης και κύριας εξασφάλισης, καθώς και υβριδικών τίτλων, να απαντήσουν στην προαιρετική προσφορά έως σήμερα (σ.σ. έως χθες στα καταστήματα), παρότι η προσφορά λήγει την επόμενη εβδομάδα.

Όσοι το πράξουν, αποκτούν προτεραιότητα στο να πάρουν μετοχές στην τιμή διάθεσης της ΑΜΚ σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Με βάση τις μέχρι σήμερα δηλώσεις αποδοχής, η τράπεζα θα αποκτήσει εικόνα αν έχει επιτευχθεί η συμμετοχή των 2/3 ανά έκδοση και επομένως μπορούν να ενεργοποιηθούν οι ρήτρες συλλογικής δράσης (CACs).

Ως εκ τούτου, θα αποκτήσει ικανοποιητική εικόνα για το τι μπορεί να συνεισφέρει η κίνηση ενεργητικής διαχείρισης παθητικού στην προσπάθεια κεφαλαιακής ενίσχυσης.

Με βάση την παραπάνω εικόνα και το εκδηλούμενο επενδυτικό ενδιαφέρον, θα αποφασίσει το ύψος προσφοράς νέων μετοχών μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης.

Σύμφωνα με ενδείξεις, ο βαθμός αποδοχής από εγχώριους κατόχους senior τίτλων είναι υψηλός.

Με την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για να ανοίξει και το βιβλίο προσφορών στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι η Alpha έχει απευθύνει προαιρετική δημόσια προσφορά στους κατόχους υβριδικών τίτλων, ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης, αλλά και κατόχους ομολόγων υψηλής διαβάθμισης (senior bonds) συνολικής ονομαστικής αξίας 1,08 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v