Συμμετοχή στις έρευνες υδρογονανθράκων στην Κροατία εξετάζει η Energean

Η εταιρία έχει υποβάλει προσφορά για τρία θαλάσσια οικόπεδα στον διαγωνισμό στο Μαυροβούνιο, ενώ αναμένει τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των προσφορών για τις περιοχές της Αιτωλοκαρνανίας και της 'Αρτας/Πρέβεζας.

Συμμετοχή στις έρευνες υδρογονανθράκων στην Κροατία εξετάζει η Energean

Την προοπτική συμμετοχής στον γύρο παραχωρήσεων θαλασσίων οικοπέδων, τον οποίο προετοιμάζει η Κροατία εξετάζει η Energean Oil & Gas, που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα της περιοχής Πρίνου - Καβάλας, ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Μαθιός Ρήγας σε δηλώσεις του με αφορμή την επίσκεψη της προέδρου του Οργανισμού Υδρογονανθράκων της Κροατίας, Barbara Doric, στις εγκαταστάσεις παραγωγής και επεξεργασίας υδρογονανθράκων στον Πρίνο.

Η εταιρία έχει υποβάλει προσφορά για τρία θαλάσσια οικόπεδα στον διαγωνισμό στο Μαυροβούνιο, ενώ αναμένει τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των προσφορών για τις περιοχές της Αιτωλοκαρνανίας και της 'Αρτας/Πρέβεζας, στο πλαίσιο του διαγωνισμού που επίσης βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η κα Doric χαρακτήρισε το πετρελαϊκό πεδίο του Πρίνου της Καβάλας παράδειγμα για τον τρόπο με τον οποίο η παραγωγή πετρελαίου σε θαλάσσιες περιοχές συνυπάρχει με τον τουρισμό ενώ πρότεινε περιφερειακή συνεργασία και ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v