Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σμετς: Εξετάζουμε νομικές κινήσεις για τα VLTs αν χρειαστεί

Εάν δεν λυθεί το θέμα της αλλαγής στο θεσμικό πλαίσιο των VLTs τις επόμενες εβδομάδες, θα πρέπει να κινηθούμε νομικά κατά του ελληνικού δημοσίου, υπογραμμίζει ο μεγαλομέτοχος του ΟΠΑΠ. Στα 300 εκατ. οι απώλειες για το δημόσιο το 2016 εάν δεν προχωρήσει το project.

Σμετς: Εξετάζουμε νομικές κινήσεις για τα VLTs αν χρειαστεί

O OΠΑΠ είναι έτοιμος να προχωρήσει σε νομικές ενέργειες κατά της ελληνικής κυβέρνησης εάν δεν υπάρξουν αλλαγές στη νομοθεσία που έχει προκαλέσει και την καθυστέρηση στην εκκίνηση των VLTs, αναφέρει ο μεγαλομέτοχος του ομίλου, Γίρι Σμετς. 

Ο τσέχος επιχειρηματίας δήλωσε ότι πιστεύει πως η ελληνική κυβέρνηση έχει ανάγκη να αυξήσει τα έσοδα, κάτι που θα οδηγήσει σύντομα σε αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο που επιβλήθηκε στα VLTs και οι οποίες καθιστούν ασύμφορη τη δραστηριότητα. 

"Πιστεύουμε ότι είναι απλώς θέμα χρόνου. Χρειάζονται τα έσοδα", σημείωσε ο κ. Σμετς, προσθέτοντας πως "έχουμε ήδη διαμηνύσει στην ελληνική κυβέρνηση ότι εάν δεν λυθεί το θέμα τις επόμενες εβδομάδες, θα πρέπει να καταθέσουμε κάποια μήνυση".  

"Εχουμε ξεκάθαρες υποσχέσεις ότι θα αλλάξουν (το πλαίσιο για τα VLTs) αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα. Για αυτό παγώσαμε το project, επειδή για εμάς δεν έχει νόημα οικονομικά να το κάνουμε ως έχουν τα πράγματα", υπογράμμισε ο μεγαλομέτοχος του ΟΠΑΠ

Χωρίς τα VLTs ο κ. Σμετς εκτίμησε ότι οι απώλειες για την ελληνική κυβέρνηση σε όρους φορολογικών εσόδων μπορούν να φτάσουν στα 300 εκατ. ευρώ το 2016. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v