Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαράντης: Κοντά σε συμφωνία στην Τουρκία

Στη σύναψη συμφωνίας με τοπικό εθνικό διανομέα στην Τουρκία επίκειται να καταλήξει ο Σαράντης, προωθώντας την αναδιοργάνωση των δραστηριοτήτων του στις νέες αγορές. Ο όμιλος έχει επιλέξει την αλλαγή του τρόπου διείσδυσης στις αγορές της Ουκρανίας, της Τουρκίας και της Ρωσίας με τη μεταφορά της διανομής των προϊόντων του σε τοπικούς πανεθνικούς διανομείς.

Σαράντης: Κοντά σε συμφωνία στην Τουρκία
Στη σύναψη συμφωνίας με τοπικό εθνικό διανομέα στην αγορά της Τουρκίας επίκειται να καταλήξει, σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των προσεχών ημερών ο όμιλος Σαράντη, προωθώντας την αναδιοργάνωση των δραστηριοτήτων του στις νέες αγορές.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος έχει επιλέξει την αλλαγή του τρόπου διείσδυσης στις αγορές της Ουκρανίας, της Τουρκίας και της Ρωσίας με τη μεταφορά της διανομής των προϊόντων του σε τοπικούς πανεθνικούς διανομείς και με σκοπό την απαλοιφή των μεγάλων παγίων εξόδων λειτουργίας των τοπικών θυγατρικών του και την επίτευξη κρίσιμης μάζας πωλήσεων σε συντομότερο χρόνο.

Ήδη η πρώτη κίνηση είχε επιτευχθεί τον Μάιο του 2007 με τη σχετική συμφωνία στην Ουκρανία και σύμφωνα με πληροφορίες έπεται άμεσα η αντίστοιχη συμφωνία για την Τουρκία, ενώ διατηρούνται επαφές με τους μεγαλύτερους διανομείς και για την αγορά της Ρωσίας.

Ως εκ τούτου τα αποτελέσματα της αναδιάρθρωσης και του νέου μοντέλου διανομής αναμένεται να φανούν στο γ’ τρίμηνο της χρήσης και περαιτέρω στο δ’ τρίμηνο, όπως εξάλλου και το μεγαλύτερο μέρος από τα κόστη, ύψους 5,2 εκατ. ευρώ, που έχει υπολογίσει ο όμιλος Σαράντη ότι θα προκύψουν από την αναδιάρθρωση που επιχειρείται στις νέες θυγατρικές του σε Ρωσία, Τουρκία και Ουκρανία.

Πέννυ Κούτρα

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v