Στα χέρια των πιστωτών βρίσκεται πλέον η Globo

Ο μεγαλύτερος πιστωτής της εταιρείας λογισμικού θεωρεί πως έχουν καταγραφεί περιστατικά default και προειδοποιεί για τις επόμενες κινήσεις του.

Στα χέρια των πιστωτών βρίσκεται πλέον η Globo

Με επιστολή προς τη διοίκηση της Globo Plc. ο κύριος δανειστής της εταιρείας λογισμικού ενημερώνει πως έχουν καταγραφεί «ένα ή περισσότερα» περιστατικά αθέτησης πληρωμών (default) και πως εξετάζει την αντίδρασή του. Το νέο περιστατικό στο σίριαλ της εταιρείας που ξεκίνησε το 1997 από την Αθήνα και γκρεμίστηκε προ ημερών σαν χάρτινος πύργος, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η διοίκησή της.

H διαπραγμάτευση των μετοχών της Globo ανεστάλη πριν από 10 ημέρες, μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης αμερικανικού hedge fund σύμφωνα με την οποία το μεγαλύτερο τμήμα των εσόδων της είναι εικονικό.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Globo Κωστής Παπαδημητρακόπουλος παραιτήθηκε λίγες ώρες αργότερα, ενώ τα «πέτσινα» στοιχεία παραδέχθηκε η εναπομείνουσα διοίκηση, η οποία προσέφυγε στις αρμόδιες αρχές σε Ελλάδα, Βρετανία και Κύπρο. Λίγες ημέρες πριν παραιτηθεί ο κ. Παπαδημητρακόπουλος είχε προχωρήσει στην πώληση των 2/3 των μετοχών που διέθετε στην Globo και είχε ενεχυριάσει εκατομμύρια μετοχές για προσωπικό του δάνειο.

Οι συνολικές υποχρεώσεις της Globo Plc. προσεγγίζουν τα 60 εκατ. ευρώ, μεταξύ των οποίων και δάνειο ύψους 25 εκατ. ευρώ από την Barclays.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v