Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Δημόσια προσφορά σε κατόχους senior και junior τίτλων

Στα βήματα των υπόλοιπων ομίλων, η ΕΤΕ προχωρά σε δημόσια πρόταση για την επαναγορά τίτλων συνολικής αξίας 777 εκατ. ευρώ και δύο επιπλέον (13,9 εκατ. δολαρίων και 8,7 εκατ. στερλίνων). Από 30% έως 100% η προσφορά στους κατόχους.

Εθνική: Δημόσια προσφορά σε κατόχους senior και junior τίτλων

Προαιρετική δημόσια προσφορά στους κατόχους υβριδικών κεφαλαίων, ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης, προνομιούχων μετοχών ΗΠΑ και κατόχων ομολόγων υψηλής διαβάθμισης (senior bonds) κατέθεσε η Εθνική Τράπεζα

Η δημόσια προσφορά αφορά σε εκκρεμείς τίτλους αξίας 777,7 εκατ. ευρώ, 13,9 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ και 8,7 εκατ. στερλίνων.

Οπως και οι υπόλοιπες τράπεζες, η πρόταση της Εθνικής αφορά σε μετατροπή των τίτλων σε μετοχές, σε ποσοστό από 30% έως 100%, στο πλαίσιο της επικείμενης αύξησης κεφαλαίου της τράπεζας.

Οι προσφορές γίνονται στο πλαίσιο της αξιολόγησης, για να δημιουργηθεί κεφάλαιο Common Equity Tier I και να ενισχυθεί η κεφαλαιακή θέση του εκδότη, υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η τράπεζα. 

Διαχειριστές της έκδοσης είναι οι Goldman Sachs, Morgan Stanley και Nomura. Η ημερομηνία λήξης της προσφοράς είναι η 11η Νοεμβρίου, οπότε θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα.  

* Δείτε αναλυτικά την δημόσια προσφορά στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v