Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MPB: Εξετάζει συνεργασία με ασφαλιστικό οργανισμό

Σε συνέχεια επιστολής του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου με αφορμή δημοσιεύματα του κυπριακού γραπτού και ηλεκτρονικού Τύπου, η MARFIN POPULAR BANK ανακοινώνει ότι ο όμιλος συζητά και εξετάζει το ενδεχόμενο στρατηγικής συνεργασίας με διεθνή ασφαλιστικό οργανισμό.

MPB: Εξετάζει συνεργασία με ασφαλιστικό οργανισμό
Το ενδεχόμενο στρατηγικής συνεργασίας με διεθνή ασφαλιστικό οργανισμό συζητά και εξετάζει ο όμιλος, όπως γνωστοποιεί σε ανακοίνωσή της η Marfin Popular Bank, σε συνέχεια επιστολής του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, με αφορμή δημοσιεύματα του κυπριακού γραπτού και ηλεκτρονικού Τύπου.

Όπως αναφέρει η Marfin Popular Bank, στόχος είναι η περαιτέρω εντατική ανάπτυξη των ασφαλιστικών εργασιών της σε όλες τις χώρες παρουσίας της.

”Εάν και εφόσον ληφθούν σχετικές αποφάσεις, η Marfin Popular Bank θα ενημερώσει άμεσα το επενδυτικό κοινό”, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Επισημαίνεται ότι την Παρασκευή το euro2day.gr σε σχετικό δημοσίευμα μετέδιδε:

Σε συζητήσεις για τη σύναψη συνεργασίας στον τομέα των ασφαλιστικών εργασιών για την κυπριακή αγορά βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες οι όμιλοι Marfin και Eureko.

Σύμφωνα με στελέχη του ολλανδικού ομίλου, η Eureko ενδιαφέρεται να ενισχύσει την παρουσία της στην κυπριακή αγορά και σε αυτό το πλαίσιο συζητά τη σύναψη μετοχικής συνεργασίας με τις ασφαλιστικές εταιρίες του ομίλου της MPB, οι οποίες κατέχουν ηγετικό μερίδιο στην αγορά της Κύπρου.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονται σε εξέλιξη και ως εκ τούτου το εύρος και το σχήμα της συνεργασίας δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί.

Σημειώνεται πάντως ότι η τακτική της Eureko για την ελληνική τουλάχιστον αγορά περιλαμβάνει και επέκταση των συνεργασιών στο bankassurance και ως εκ τούτου είναι πιθανή η επέκταση της συνεργασίας σε δεύτερη φάση και στις υπόλοιπες αγορές της περιοχής, στις οποίες δραστηριοποιούνται οι δύο όμιλοι.

Η Eureko διαθέτει τη θυγατρική Interlife στην Κύπρο και εφόσον υπάρξει συμφωνία δεν αποκλείεται η συγχώνευση της εταιρίας με τις Laiki Cyprialife και Λαϊκή Ασφαλιστική της Marfin.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v