Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nexans Hellas: Βελτιωμένες επιδόσεις στο εννεάμηνο

Οριακή κερδοφορία σημείωσε η εισηγμένη εταιρεία έναντι των περυσινών ζημιογόνων αποτελεσμάτων της. Σαφώς θετικά νέα υπήρξαν και από το μέτωπο των ταμειακών ροών, με αποτέλεσμα τη μείωση του δανεισμού.

Nexans Hellas: Βελτιωμένες επιδόσεις στο εννεάμηνο

Βελτιωμένες οικονομικές επιδόσεις σε σύγκριση με τις αντίστοιχες περυσινές εμφάνισε στο εννεάμηνο του 2015 η Nexans Hellas.

Συγκεκριμένα, με βάση τις δημοσιευθείσες λογιστικές της καταστάσεις:

• Ο κύκλος εργασιών υποχώρησε οριακά από τα 54,4 στα 53,88 εκατ. ευρώ.

• Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) από -319 χιλ. εκτινάχθηκαν στο +1,657 εκατ. ευρώ.

• Τα αποτελέσματα προ φόρων και τόκων (EBIT) σημείωσαν σημαντική άνοδο (από -1,3 εκατ. σε +725 χιλ. ευρώ).

• Σε προ φόρων επίπεδο, η εισηγμένη περιόρισε δραστικά τις ζημίες της από το 1,729 εκατ. στα 146 χιλ. ευρώ, ενώ το καθαρό αποτέλεσμα ήταν θετικό (+70 εκατ.), έναντι του περυσινού αρνητικού αποτελέσματος του 1,65 εκατ. ευρώ.

• Τα ίδια κεφάλαια στις 30 Σεπτεμβρίου του 2015 διαμορφώθηκαν στα 21,33 εκατ. ευρώ.

• Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη υπήρξε στο μέτωπο του cash flow, όπου δημιουργήθηκαν θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές άνω των 2,7 εκατ. ευρώ (+3,57 εκατ. οι λειτουργικές, μείον 833 χιλ. οι επενδυτικές) με αποτέλεσμα την ισόποση μείωση του καθαρού τραπεζικού δανεισμού, ο οποίος υποχώρησε στα 10,85 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί πως η γενική συνέλευση των μετόχων τον περασμένο Ιούνιο έχει ψηφίσει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου έως του ποσού των 21,08 εκατ. ευρώ, με μετόχους μειοψηφίας να έχουν ψηφίσει αρνητικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v