Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Προαιρετική δημόσια προσφορά σε ομόλογα 1,08 δισ.!

Υβριδικούς τίτλους αλλά και ομόλογα μειωμένης εξασφάλισης συνολικής αξίας 1,083 δισ. ευρώ επαναγοράζει ο όμιλος, για να βελτιώσει την κεφαλαιακή του επάρκεια. Τα ανταλλάγματα σε μετρητά και μετοχές που προσφέρει. Μέχρι τις 16 Νοεμβρίου η περίοδος αποδοχής.

Alpha Bank: Προαιρετική δημόσια προσφορά σε ομόλογα 1,08 δισ.!

Στην υποβολή προαιρετικής δημόσιας προσφοράς στους κατόχους υβριδικών τίτλων, ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης, αλλά και κατόχους ομολόγων υψηλής διαβάθμισης (senior bonds) προχώρησε πριν από λίγο η Alpha Bank, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Η Alpha προτείνει στους κατόχους των παραπάνω τίτλων την ανταλλαγή τους με μετρητά ή με μετοχές, με τους ακριβείς όρους ανά κατηγορία να μην έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί. Η προσφορά αφορά σε τίτλους συνολικής ονομαστικής αξίας 1,08 δισ. ευρώ και 3 εκατ. δολαρίων, ενώ η περίοδος αποδοχής λήγει στις 16 Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι στο τέλος του α' τριμήνου οι ιδιώτες κατείχαν υβριδικούς τίτλους έκδοσης Alpha Bank ονομαστικής αξίας περίπου 94 εκατ. ευρώ, ομόλογα μειωμένης εξασφάλισης ονομαστικής αξίας 144 εκατ. ευρώ και senior bonds ονομαστικής αξίας περίπου 1,04 δισ. ευρώ.

Θεωρητικά η Alpha θα μπορούσε να συγκεντρώσει από την προαιρετική κεφάλαια έως και 1,08 δισ. ευρώ, καλύπτοντας ένα σημαντικό μέρος της αύξησης κεφαλαίου για το σύνολο των κεφαλαιακών της αναγκών. 

Τι προσφέρει ως αντάλλαγμα η Alpha 

Σύμφωνα με στελέχη ξένων επενδυτικών τραπεζών που ενεργούν ως σύμβουλοι της δημόσιας προσφοράς, τα ανταλλάγματα που προσφέρει η Alpha ανά κατηγορία τίτλων σε μετοχές και μετρητά είναι τα εξής: 

- Υβριδικά: Προσφέρει μετρητά που αντιστοιχούν στο 5% της ονομαστικής αξίας, ή μετοχές στην τιμή διάθεσης της ΑΜΚ που να αντιστοιχούν στο 50% της ονομαστικής αξίας.

- Ομόλογα μειωμένης εξασφάλισης (LTier II): Το τίμημα σε μετρητά αντιστοιχεί στο 9% της ονομαστικής αξίας, ή εναλλακτικά προσφέρεται ανταλλαγή των ομολογιών με μετοχές στο 85% της ονομαστικής αξίας.

- Ομόλογα υψηλής διαβάθμισης (senior bonds): Προσφέρει μετρητά που αντιστοιχούν στο 50% της ονομαστικής αξίας, ή ανταλλαγή των ομολογιών με νέες μετοχές στο 100% της ονομαστικής αξίας.

 

* Δείτε όλη την ανακοίνωση στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό (στα αγγλικά)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v