Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άβαξ: Ενεκρίθη η αύξηση κεφαλαίου από τη Γ.Σ.

Το 6,87% της J&P ΑΒΑΞ θα ελέγχουν οι βασικοί μέτοχοι της εταιρίας Αθηνά, μετά την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου που ενέκρινε η σημερινή Γ.Σ. της εταιρίας. Παράλληλα η J&P Άβαξ θα κατασκευάσει συγκρότημα γραφείων σε οικόπεδο 21 στρεμμάτων στον Πειραιά, που ανήκει στις οικογένειες Δαυίδ και Ιωάννου.

Άβαξ: Ενεκρίθη η αύξηση κεφαλαίου από τη Γ.Σ.
Το 6,87% της J&P Άβαξ θα ελέγχουν οι βασικοί μέτοχοι της εταιρίας Αθηνά, μετά την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου που ενέκρινε η σημερινή Γ.Σ. της εταιρίας.

Η διοίκηση της J&P Άβαξ, όπως αναφέρεται και στη δημόσια πρόταση εξαγοράς της εταιρίας Αθηνά, θα επιδιώξει την έξοδο της τελευταίας από το Χ.Α., σε περίπτωση που αποκτήσει το απαιτούμενο από τη νομοθεσία ποσοστό.

Μέσω της αύξησης θα αντληθούν 41,04 εκατ. ευρώ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη της συμμετοχής της J&P Άβαξ σε συγχρηματοδοτούμενα έργα.

Συγκεκριμένα, 23,4 εκατ. για τον άξονα Ελευσίνα – Κόρινθο – Πάτρα, 5,7 εκατ. για σταθμό αυτοκινήτων στο Βουκουρέστι, 5 εκατ. για το ολυμπιακό συγκρότημα Kanoe Kayak, 4,9 εκατ. για το νέο αεροδρόμιο στο Αμμάν της Ιορδανίας και 2,4 εκατ. για τον άξονα Μαλιακός – Κλειδί.

Η αύξηση θα πραγματοποιηθεί με παραίτηση του δικαιώματος των παλαιών μετόχων και στην τιμή των 7,60 ευρώ ανά μετοχή.

Παράλληλα η J&P Άβαξ θα κατασκευάσει συγκρότημα γραφείων σε οικόπεδο 21 στρεμμάτων στον Πειραιά, που ανήκει στις οικογένειες Δαυίδ και Ιωάννου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνολική επένδυση προσεγγίζει τα 140 εκατ. ευρώ.

Ήδη έχει επέλθει συμφωνία, με βάση την οποία η επενδυτική εταιρία ακινήτων Βluehouse θα αποκτήσει το 50% της εταιρίας 3V (μετά την έκδοση των απαραίτητων αδειών), που ελέγχει το οικόπεδο, ενώ το 25% θα αποκτηθεί από την J&P Άβαξ.

Οι οικογένειες Δαυίδ και Ιωάννου θα παραμείνουν με το υπόλοιπο 25%.

Φώτης Κόλλιας

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v