Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Διευκρινίσεις για φράγμα Μεσοχώρας Τρικάλων

Το Φράγμα και το Υδροηλεκτρικό Εργοστάσιο της Μεσοχώρας, ισχύος 160 MW - για τα οποία δαπανήθηκαν περισσότερα από 400.000.000 € - παραμένουν ανενεργά μέχρι σήμερα λόγω διαδοχικών ακυρώσεων από το Σ.τ.Ε. των εγκριτικών πράξεων της Πολιτείας για τους Περιβαλλοντικούς Όρους Λειτουργίας του Έργου, διευκρινίζει η ΔΕΗ.

ΔΕΗ: Διευκρινίσεις για φράγμα Μεσοχώρας Τρικάλων
Με αφορμή τις προγραμματιζόμενες από δύο Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις εκδηλώσεις στο Φράγμα της Μεσοχώρας Τρικάλων, κατά το χρονικό διάστημα 24 – 26 Αυγούστου 2007, η ΔΕΗ Α.Ε. γνωστοποιεί τα ακόλουθα:



1. Παρ’ όλο που ολοκληρώθηκαν από το 2001 το Φράγμα και το Υδροηλεκτρικό Εργοστάσιο της Μεσοχώρας, ισχύος 160 MW - για τα οποία δαπανήθηκαν περισσότερα από 400.000.000 € - παραμένουν ανενεργά μέχρι σήμερα.

2. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο ταμιευτήρας που σχηματίζεται από το Φράγμα που κατασκευάσθηκε δεν κατέστη δυνατό να κατακλυσθεί με νερό, εξ αιτίας διαδοχικών ακυρώσεων από το Σ.τ.Ε. των εγκριτικών πράξεων της Πολιτείας για τους Περιβαλλοντικούς Όρους Λειτουργίας του Έργου.

3. Η αδυναμία πλήρωσης του ταμιευτήρα, ωφέλιμης χωρητικότητας 230.000.000 κυβικών μέτρων, συνεχίζεται και σήμερα, παρ’ όλο που οι Περιβαλλοντικοί Όροι Λειτουργίας του Έργου έχουν κυρωθεί με Νόμο που πρόσφατα ψηφίσθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων.

4. Ταυτόχρονα, όμως, προγραμματίζονται εκδηλώσεις και ακτιβιστικές δράσεις από συμπολίτες μας, οι οποίοι φαίνεται ότι δεν είναι σε θέση να εκτιμήσουν τα οφέλη που συνεπάγονται τα έργα αυτά για το κοινωνικό σύνολο:

• Δυνατότητα αποθήκευσης πολύτιμων ποσοτήτων νερού και ελεγχόμενη διάθεση αυτών για ύδρευση και άρδευση όταν είναι αναγκαίες.

• Παραγωγή καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας 360.000.000 KWh περίπου σε ετήσια βάση.

• Αξιοποίηση ενός εγχώριου ενεργειακού πόρου.

• Δυνατότητα απασχόλησης σε μόνιμη βάση δεκάδων ατόμων.

• Εξοικονόμηση τουλάχιστον 450.000 τόνων διοξειδίου του άνθρακα κάθε χρόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v