Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρεις προσφορές στο διαγωνισμό του ΔΕΔΔΗΕ για έξυπνους μετρητές

Ο διαγωνισμός του ΔΕΔΔΗΕ για τους «έξυπνους» ψηφιακούς μετρητές ηλεκτρικού είναι πιλοτικός. Ακολουθεί ο μεγάλος διαγωνισμός για έξι εκατομμύρια μετρητές.

Τρεις προσφορές στο διαγωνισμό του ΔΕΔΔΗΕ για έξυπνους μετρητές

Τρία σχήματα κατέθεσαν προσφορές στο διαγωνισμό του ΔΕΔΔΗΕ για την εγκατάσταση περίπου 180.000 έξυπνων μετρητών σε καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα σχήματα αυτά είναι:

* ΟΤΕ-Intrakat- Intrasoft International

* Intracom Telecom

* Microdata-CMEC

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όλοι οι προσφέροντες, κατέθεσαν προτάσεις και για τις δύο τεχνολογίες μετάδοσης δεδομένων που προβλέπει η προκήρυξη του διαγωνισμού.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα αντικατάστασης των συμβατικών με "έξυπνους" ψηφιακούς μετρητές ηλεκτρικού, για το οποίο ο ΔΕΔΔΗΕ προκήρυξε το διαγωνισμό είναι πιλοτικό.

Ανάλογα με την εμπειρία που θα αποκτηθεί από την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος, θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για τις τεχνολογίες και τις προδιαγραφές λειτουργίας του συστήματος, προκειμένου να προκηρυχθεί ο μεγάλος διαγωνισμός, που θα αφορά την αντικατάσταση περίπου έξι εκατομμυρίων μετρητών, προκειμένου να καλυφθεί η απαίτηση της κοινοτικής νομοθεσίας για αντικατάσταση του 80% των μετρητών ηλεκτρικού με "έξυπνους" μετρητές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v