Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Ελληνική Τράπεζα πουλάει τις ασφαλιστικές της

Το συγκρότημα της Ελληνικής Τράπεζας βγάζει προς πώληση τις δύο θυγατρικές της εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των ασφαλειών. Οι βασικοί μέχρι τώρα ενδιαφερόμενοι.

H Ελληνική Τράπεζα πουλάει τις ασφαλιστικές της

Την πρόθεσή της να πουλήσει, σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr προερχόμενες από την τοπική ασφαλιστική αγορά, τις δύο θυγατρικές της ασφαλιστικές εταιρείες έχει εκδηλώσει η Ελληνική Τράπεζα στην Κύπρο, προκειμένου να ενισχύσει περαιτέρω την κεφαλαιακή της επάρκεια και να επικεντρωθεί στη βασική της δραστηριότητα. Κύκλοι πάντως προσκείμενοι στην τράπεζα δεν σπεύδουν να επιβεβαιώσουν τις συγκεκριμένες πληροφορίες για τις οποίες ωστόσο υπάρχουν δημοσιεύματα τόσο στον κυπριακό όσο και στον ελλαδικό τύπο. 

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, η Τράπεζα, πάντως, προτίθεται να εκποιήσει την Παγκυπριακή Ασφαλιστική (γενικοί κλάδοι) και τη Hellenic Alico Life, εταιρεία που δραστηριοποιείται στο bancassurance και έχει ως συμμέτοχο τη MetLife (η MetLife φέρεται να έχει το δικαίωμα της πρώτης προτίμησης).

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικό τουλάχιστον ενδιαφέρον για την απόκτηση των δύο θυγατρικών της Ελληνικής Τράπεζας έχουν επιδείξει:

Πρώτον, η ελληνική (Βορειοελλαδίτικη) ασφαλιστική εταιρεία Interlife.

Δεύτερον, επενδυτικό σχήμα με άξονα την εταιρεία ασφάλισης αυτοκινήτου Hellas Direct.

Τρίτον, η αραβικών συμφερόντων ασφαλιστική εταιρεία Trust που ανήκει στον όμιλο Nest.

Επίσης, φημολογείται πως ενδεχομένως να προκύψει ενδιαφέρον και από άλλους «παίκτες», μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και το όνομα της CNP.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v