Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Υποβρύχια διασύνδεση Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας

Τα εγκαίνια της νέας διασύνδεσης Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας με υποβρύχιο καλώδιο 150 ΚV εναλλασσομένου ρεύματος, συνολικού προϋπολογισμού 23,4 εκατ. ευρώ, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στον υποσταθμό του Αγίου Βασιλείου της Κέρκυρας.

ΔΕΗ: Υποβρύχια διασύνδεση Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας
Τα εγκαίνια της νέας διασύνδεσης Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας με υποβρύχιο καλώδιο 150 ΚV εναλλασσομένου ρεύματος, συνολικού προϋπολογισμού 23,4 εκατ. ευρώ, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στον υποσταθμό του Αγίου Βασιλείου της Κέρκυρας.

Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Σιούφας, ο οποίος στην ομιλία του υπογράμμισε την πολύ μεγάλη σημασία του νέου αυτού έργου, καθώς λύνει οριστικά το πρόβλημα της ενεργειακής επάρκειας της Κέρκυρας, ”ναυαρχίδας του ελληνικού τουρισμού”.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, κ. Παναγιώτης Αθανασόπουλος, στην ομιλία του επισήμανε ότι το νέο αυτό έργο της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφοράς της Επιχείρησης είναι πολύ σημαντικό για τους κατοίκους και την οικονομία της Κέρκυρας. Γιατί μετά την ολοκλήρωση του έργου αυτού:

* Η Κέρκυρα τροφοδοτείται πλέον από δύο κύριες γραμμές μεταφοράς των 150 ΚV και από μία εφεδρική 66 ΚV, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζεται η αξιοπιστία της τροφοδότησής της με ηλεκτρική ενέργεια.

* Με την εγκατάσταση των δύο νέων μετασχηματιστών στον υποσταθμό του Αγίου Βασιλείου διασφαλίζεται η επάρκεια της ισχύος, ιδιαίτερα στο βόρειο τμήμα του νησιού που είχε φτάσει σε οριακό επίπεδο.

* Βελτιώνεται η ποιότητα της παρεχόμενης ηλεκτρικής ενέργειας αφού διορθώνονται οι τάσεις στο νησί.

Για την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου και την εξασφάλιση της επάρκειας του βόρειου τμήματος του νησιού:

* Η Επιχείρηση έχει αποφασίσει την προώθηση των διαδικασιών κατασκευής νέου υποσταθμού σε θέση που έχει υποδειχθεί από τον δήμο Φαιάκων σε αντικατάσταση του παλαιού υποσταθμού του Αγίου Βασιλείου.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι ένα σοβαρό πρόβλημα του νησιού, που ήταν η ενεργειακή επάρκεια, λύνεται και εξασφαλίζεται η ανάπτυξή του για τα επόμενα χρόνια, σε όφελος των κατοίκων, των πολυάριθμων επισκεπτών και όλων των παραγωγικών κλάδων του νησιού.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμούς:

* Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης, κ. Νίκος Στεφάνου, που αναφέρθηκε στις νέες ενεργειακές πολιτικές που προωθεί το υπουργείο, ενώ τόνισε ότι το 50% του νέου έργου χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητας (ΕΠΑΝ).

* Ο νομάρχης Κερκύρας κ. Στέφανος Πουλημένος και ο πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων και δήμαρχος Φαιάκων κ. Μιχάλης Κάρρας, που χαρακτήρισαν το νέο έργο πολύ σημαντικό, καθώς ικανοποιείται το πάγιο αίτημα του κερκυραϊκού λαού για πλήρη επάρκεια ηλεκτρικού ρεύματος.

Στα εγκαίνια παρέστησαν ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Σωτήρης Βόσδου, βουλευτές του νομού, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, καθώς επίσης στελέχη και εργαζόμενοι της ΔΕΗ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v