Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλουμύλ: Αυξημένα μεγέθη ατο α’ εξάμηνο 2002

Αύξηση των πωλήσεων κατά 15,9% (54,6 εκατ. ευρώ) και κέρδη προ φόρων ύψους 3,8 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 9,4% κατέγραψε η Αλουμύλ - Μυλωνάς, για το α΄ εξάμηνο του 2002, ενώ ενίσχυση κατά 15% παρουσίασαν οι πωλήσεις σε επίπεδο ομίλου. Η κερδοφορία του ομίλου υποχώρησε στα 3,4 εκατ. ευρώ από 4 εκατ. ευρώ πέρσι (-15%).

Αλουμύλ: Αυξημένα μεγέθη ατο α’ εξάμηνο 2002
Aύξηση των πωλήσεων κατά 15,9% και κέρδη αυξημένα κατά 9,4% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα παρουσίασε η Αλουμύλ Μυλωνάς – Βιομηχανία Αλουμίνιου για το α΄ εξάμηνο του 2002.

Ειδικότερα, η Αλουμύλ ανακοίνωσε κύκλο εργασιών ύψους 54,6 εκ. ευρώ (έναντι 47 εκ. ευρώ το 2001) και κέρδη προ φόρων ύψους 3,8 εκ. ευρώ (έναντι 3,5 εκ. ευρώ το 2001).

Σε ότι αφορά τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα, ο όμιλος παρουσίασε αύξηση των πωλήσεων της τάξεως του 15%. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις ανήλθαν σε 56,4 εκ. ευρώ, από 49,3 εκ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Την ίδια περίοδο, η κερδοφορία του ομίλου ανήλθε σε 3,4 εκ. ευρω, έναντι 4 εκ. ευρώ πέρυσι, σημειώνοντας μείωση 15%.

Η μείωση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι ήδη από το 2001 βρίσκεται σε εξέλιξη το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, γεγονός το οποίο συγκέντρωσε υψηλά κόστη: ήδη, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη έχουν ανεγερθεί και λειτουργούν δύο νέοι εκθεσιακοί χώροι με γραφεία, συνολικής εκτάσεως 6.200 μ2, και δύο πρωτοποριακά εκπαιδευτικά κέντρα για τους κατασκευαστές αλουμινίου, εκτάσεως 2.000 μ2, στην Ξάνθη μπήκε σε λειτουργία η νέα γραμμή διέλασης 1.800 ΜΤ, στην Φρανκφούρτη ολοκληρώθηκαν σχεδόν οι αποθήκες και οι εκθεσιακοί χώροι, και τέλος στη Σόφια λειτουργεί νέο βαφείο προφίλ αλουμινίου και ολοκληρώθηκε η επέκταση των αποθηκευτικών χώρων.

Επίσης, το α’ εξάμηνο του 2001 συνεχίστηκε ο ισχυρός εξαγωγικός προσανατολισμός της Αλουμύλ, με αποτέλεσμα οι εξαγωγές να σημειώσουν αύξηση σε απόλυτα μεγέθη της τάξεως του 10%, (σε 22,2 εκ. ευρώ από 20,2 εκ. ευρώ) καταλαμβάνοντας το ίδιο περίπου ποσοστό επί των συνολικών πωλήσεων με το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο, δηλαδή 42% (έναντι 43% το α’ εξάμηνο του 2001).

Τα αποτελέσματα αυτά, τα οποία επετεύχθησαν σε μία δυσμενή συγκυρία για το σύνολο του πρωτογενούς κλάδου, καθώς οι τιμές των πρώτων υλών ακολουθούν πτωτικές τάσεις, επιβεβαιώνουν πλήρως την ανοδική πορεία στην οποία κινούνται τόσο η εταιρία, όσο και ο Όμιλος. Όπως είχε ανακοινωθεί στην αρχή του έτους, η Αλουμύλ στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη της παρουσίας της στο εξωτερικό και στη διατήρηση της δεσπόζουσας θέσής της στην ελληνική αγορά.

Ακολουθώντας το στρατηγικά δομημένο πλάνο ανάπτυξης που έχει εκπονήσει, η εταιρία έχει ήδη ανακοινώσει την ίδρυση νέων θυγατρικών στην Ευρώπη καθώς και σημαντικές συμφωνίες joint-venture με οίκους του εξωτερικού (Dott Gallina srl, ASA Italia srl, Phifer Wire Products) για επέκταση των δραστηριοτήτών της σε καινούργια προϊόντα, που σκοπό έχουν την απόκτηση ακόμα μεγαλύτερου μεριδίου αγοράς.

Η Αλουμύλ – Μυλωνάς είναι η κορυφαία βιομηχανία παραγωγής συστημάτων αλουμινίου (προφίλ αλουμινίου) της ελληνικής αγοράς, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της εταιρίας. Τα προϊόντα της σχεδιάζονται, εξελίσσονται και δοκιμάζονται στο πρωτοποριακό ”Τμήμα Επιστημονικής Έρευνας και Ανάπτυξης”. Με κεντρικά γραφεία και κύρια βιομηχανική μονάδα στο Κιλκίς, η Αλουμύλ διαθέτει 25 θυγατρικές εταιρίες, εκ των οποίων οι 18 βρίσκονται στο εξωτερικό (Δ. και Α. Ευρώπη, Βαλκάνια, Μ. Ανατολή). Η μητρική εταιρία ιδρύθηκε το 1988 και είναι εισηγμένη στο ΧΑΑ από το 1997.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v