Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

OTE: ”Τριβές” με Cosmote για το triple play

Μια δύσκολη εξίσωση προσπαθούν να λύσουν στον ΟΤΕ, με αποτέλεσμα τριβές μεταξύ της μητρικής εταιρίας και της Cosmote. Ο ΟΤΕ ετοιμάζεται να διαθέσει στην αγορά υπηρεσίες triple play, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει επέλθει συμφωνία για το ποιος θα τις παρέχει: Ο ΟΤΕ ή η Cosmote;

OTE: ”Τριβές” με Cosmote για το triple play
Μια δύσκολη εξίσωση προσπαθούν να λύσουν στον ΟΤΕ, με αποτέλεσμα τριβές μεταξύ της μητρικής εταιρίας και της Cosmote.

Ο Οργανισμός ετοιμάζεται να διαθέσει στην αγορά υπηρεσίες triple play (που συνδυάζουν σταθερή τηλεφωνία, κινητή τηλεφωνία και πρόσβαση στο Διαδίκτυο), αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει επέλθει συμφωνία για το ποιος θα τις παρέχει: Ο ΟΤΕ ή η Cosmote;

Κάποιοι στον ΟΤΕ θεωρούν ότι ο Οργανισμός πρέπει να παρέχει τα νέα πακέτα υπηρεσιών που θεωρούνται η ”απάντηση” στις αντίστοιχες υπηρεσίες της Vodafone. Όμως στην Cosmote υποστηρίζουν ότι η εταιρία κινητής τηλεφωνίας οφείλει να επεκταθεί στις νέες υπηρεσίες, καθώς ήδη το κάνουν οι ανταγωνιστές της (Vodafone και σύντομα η TIM Ελλάς).

Μέγα ζητούμενο για τη διοίκηση του ΟΤΕ είναι η συντήρηση των εσόδων της μητρικής, σε μια περίοδο που ήδη υφίσταται πιέσεις εξαιτίας της μαζικής φυγής συνδρομητών προς τους εναλλακτικούς παρόχους.

Στην περίπτωση που η Cosmote επεκταθεί στη σταθερή τηλεφωνία, όπως πράττουν οι ανταγωνιστές της, τότε στην ουσία θα συμβάλει στον περιορισμό εσόδων της μητρικής.

Από την άλλη πλευρά, όπως υποστηρίζουν στελέχη του ομίλου, ”καλύτερα στην Cosmote παρά σε άλλους παρόχους”. Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχα προβλήματα είχαν προκύψει και με την OTEnet, καθώς ο ΟΤΕ ανέλαβε να προωθεί πακέτα ευρυζωνικών συνδέσεων (Conn-X) κόντρα στη θυγατρική του, για τη συντήρηση των εσόδων. Τελικώς, προ μηνών αποφασίστηκε η απορρόφηση της OTEnet.

Φ.Κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v