Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΦΡΙΓΟ: Σύντομα η λειτουργία της κινεζικής μονάδας

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η πιλοτική λειτουργία της νέας παραγωγικής μονάδας της Frigoglass στην Κίνα τοποθετείται μέσα στον Σεπτέμβριο, ενώ τον προσεχή Νοέμβριο, όπως προβλέπει και το αρχικό πλάνο, αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

ΦΡΙΓΟ: Σύντομα η λειτουργία της κινεζικής μονάδας
Θέμα χρόνου είναι η λειτουργία του πρώτου εργοστασίου της Frigoglass στην Κίνα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η πιλοτική λειτουργία της νέας αυτής παραγωγικής μονάδας τοποθετείται μέσα στον Σεπτέμβριο, ενώ τον προσεχή Νοέμβριο, όπως προβλέπει και το αρχικό πλάνο, αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

Η ανάπτυξη της παραγωγικής δυναμικότητας θα είναι σταδιακή και προβλέπεται ότι θα φτάσει στο μέγιστο επίπεδο, των 120.000 μονάδων τον χρόνο, εντός τεσσάρων ετών από την έναρξη λειτουργίας της.

Την ίδια ώρα η περαιτέρω γεωγραφική επέκταση της Frigoglass μέσω της εισόδου της σε νέες χώρες που προσφέρουν ελκυστικές προοπτικές ανάπτυξης και μπορούν να συνεισφέρουν στην αύξηση του δυναμικού της παγκοσμίως, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη βάση προμηθευτών, τις βελτιστοποιημένες δομές κόστους και την πρόσβαση σε ανθρώπινο δυναμικό, εξακολουθεί να αποτελεί έναν από τους στρατηγικούς στόχους της εταιρίας.

Παράλληλα η εταιρία συνεχίζει να επενδύει στην ενίσχυση της θέσης της στις αγορές όπου ήδη έχει παρουσία.

Στο πλαίσιο αυτό το πρώτο εξάμηνο του έτους υλοποίησε επενδύσεις 16,1 εκατ. ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων κατευθύνθηκε σε Ρωσία, Ινδία και Κίνα.

Σημειώνεται ότι για την τρέχουσα χρήση έχει προϋπολογίσει επενδύσεις συνολικού ύψους 53 εκατ. ευρώ, με τη Ρωσία, την Κίνα, την Ινδία και τη Νιγηρία να απορροφούν τη μερίδα του λέοντος.

Ειδικότερα σε Ρωσία και Ινδία, οι επενδύσεις, το ύψος των οποίων θα διαμορφωθεί στα 11,8 εκατ. ευρώ και 2,4 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, θα κατευθυνθούν στον κλάδο της επαγγελματικής ψύξης και στην αύξηση της δυναμικότητας των εργοστασίων που διαθέτει εκεί.

Ενδεικτικά θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στη Ρωσία προβλέπεται αύξηση της δυναμικότητας του εργοστασίου της κατά 40%. Σημειώνεται ότι σήμερα η δυναμικότητα του εν λόγω εργοστασίου ανέρχεται στα 150.000 ψυγεία.

Μέσω των επενδύσεων αυτών ο όμιλος εστιάζει στη διαμόρφωση νέων βάσεων μακροπρόθεσμης ανάπτυξης, σε αγορές από τις οποίες εκτιμάται ότι φέτος θα προέλθει και το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης των οικονομικών του μεγεθών.

Σημειώνεται ότι για την τρέχουσα χρήση ο όμιλος αναμένει αύξηση 7% - 9% του κύκλου εργασιών του, 9% - 11% του EBITDA και 13% - 15% των κερδών ανά μετοχή.

Αλεξ. Γκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v