Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Aύξηση μεγεθών το α΄εξάμηνο του 2002

Αύξηση στα κέρδη κατά 25% για τη μητρική και 25,3% για τον όμιλο σημείωσε η Intralot για το α΄εξάμηνο του 2002. Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 77,5% και 15,5% αντίστοιχα.

Intralot: Aύξηση μεγεθών το α΄εξάμηνο του 2002
Ανοδική τάση αμφανίζουν τα οικονομικά στοιχεία της Intralot, τόσο σε επίπεδο μητρικής όσο και σε επίπεδο ομίλου για το α΄εξάμηνο του 2002.

Συγκεκριμένα, στα 42,310 εκατ. ευρώ ανήλθε ο κύκλος εργασιών της μητρικής εταιρίας για το α΄εξάμηνο του 2002, σημειώνοντας αύξηση κατά 77,5%, έναντι 23,826 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 24,480 εκατ. ευρώ έναντι 19,574 εκατ. ευρώ του α΄εξαμήνου του 2001, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 25%.

Οσον αφορά τoν όμιλο Ιntralot, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 154,781 εκατ. ευρώ για το α΄εξάμηνο του 2002, έναντι 134,008 εκατ. ευρώ το α΄εξάμηνο του 2001, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 15,5%.

Τα κέρδη προ φόρων μετά δικαιωμάτων πλειοψηφίας, ανήλθαν στα 43,139 εκατ. ευρώ, έναντι 34,421 εκατ. ευρώ το α΄εξάμηνο του 2001, σημειώνοντας αύξηση κατά 25,3%.

Στις ενοποιημένες καταστάσεις της Ιntralot, συμμετέχουν οι εταιρίες Στιγμιαίο Λαχείο και Εταιρία Στοιχημάτων.

Οπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η δραστηριότητα της εταιρίας στην ελληνική αγορά παρουσιάζει αξιοσημείωτη πορεία, καθώς τα παιχνίδια που οργανώνει και λειτουργεί η Intralot έχουν κατοχυρώσει την θέση τους και η ανοδική τους πορεία ενισχύεται.

Ο τζίρος του προκαθορισμένου στοιχήματος εμφανίζει άνοδο κατά 25% στο πρώτο εξάμηνο, ενώ οι πωλήσεις του Στιγμιαίου Λαχείου παρουσιάζουν σταθεροποίηση, γεγονός που εκτιμάται ως ιδιαίτερα θετικό, αφού η μετάβαση στο ευρώ είχε σαν αποτέλεσμα την απόσυρση σημαντικού αριθμού λαχείων από την αγορά, επηρεάζοντας τις πωλήσεις στις αρχές του έτους.

Επίσης, η εγκατάσταση των πρώτων τερματικών Videolotto στη Ρουμανία και η πιλοτική φάση λειτουργίας τους έχει ολοκληρωθεί με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα, δεδομένου ότι τα έσοδα ανά τερματικό ξεπερνούν σημαντικά τους στόχους που είχαν τεθεί. Στην Βουλγαρία, το προκαθορισμένο στοίχημα εμφανίζει ανοδική πορεία και εκτιμάται πως θα παρουσιάσει αύξηση πωλήσεων της τάξεως του 20%-25% για το 2002.

Σημειώνεται στην ανακοίνωση πως το έργο που έχει αναλάβει η Intralot στη Χιλή για την προμήθεια και λειτουργία των συστημάτων του κρατικού οργανισμού διαχείρισης τυχερών παιχνιδιών (Polla Chilena), ξεκίνησε επιτυχώς την προηγούμενη εβδομάδα.

Η διεθνής επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρίας συνεχίζεται με την ανάληψη νέων έργων και την διείσδυση σε καινούργιες αγορές, όπως αυτήν της Τουρκίας. Επίσης η εταιρία συμμετέχει σε διαγωνισμούς στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, ενώ οι αγορές της Ασίας και της Αυστραλίας αποτελούν τους επόμενους στρατηγικούς της στόχους.

Τέλος, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου αντανακλούν την αναπτυξιακή πορεία της εταιρίας και την αξιοποίηση των προοπτικών που διανοίγονται στη διεθνή αγορά. Η Intralot, με την εξάπλωση των δραστηριοτήτων της και την ανάληψη νέων έργων αναμένει να ενδυναμώσει περαιτέρω την θέση της στην παγκόσμια αγορά προμηθευτών συστημάτων και υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v