Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουρλούμης: ”Η ΕΕΤΤ θέλει να καταστρέψει τον ΟΤΕ”

Σκληρή επίθεση κατά της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) εξαπέλυσε χθες, με συνέντευξή του στην ”Καθημερινή”, ο πρόεδρος του ΟΤΕ, κ. Παναγής Βουρλούμης.

Βουρλούμης: ”Η ΕΕΤΤ θέλει να καταστρέψει τον ΟΤΕ”
Σκληρή επίθεση κατά της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) εξαπέλυσε χθες, με συνέντευξή του στην ”Καθημερινή”, ο πρόεδρος του ΟΤΕ, κ. Παναγής Βουρλούμης.

Η ρυθμιστική αρχή, κατά τον πρόεδρο του ΟΤΕ, επιδιώκει τον λειτουργικό διαχωρισμό του Οργανισμού σε δύο επιχειρήσεις: Σε μία που θα πουλά χονδρική στους άλλους παρόχους και σε δεύτερη που θα δραστηριοποιείται στη λιανική.

Ο κ. Βουρλούμης υποστηρίζει ότι η ΕΕΤΤ ”θέλει να καταστρέψει τον ΟΤΕ”, θεωρεί ότι το πρόσφατο πρόστιμο της ρυθμιστικής αρχής είναι ”σκανδαλώδες” και καταλήγει ότι ”πρέπει να κλείσει το θέμα των εκλογών ώστε να ασχοληθεί η κυβέρνηση με τις επιλογές της ΕΕΤΤ”.

Το μοντέλο του λειτουργικού διαχωρισμού εφαρμόζεται εδώ και λίγα χρόνια στη Βρετανία, με στόχο την ενίσχυση του ανταγωνισμού στην αγορά τηλεπικοινωνιών.

Αυτή την περιόδο βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις μεταξύ της ιταλικής ρυθμιστικής αρχής τηλεπικοινωνιών (AGCOM) και της Telecom Italia για την υλοποίηση αντίστοιχου σχεδίου. Το ίδιο μοντέλο εξετάζεται στη Σουηδία για την περίπτωση της TeliaSonera.

Η διοίκηση της Telecom Italia δεν ”βγήκε στο βουνό” όπως ο κ. Βουρλούμης, αλλά εμφανίζεται να διαπραγματεύεται τη βέλτιστη λύση για τους μετόχους της. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, κ. Riccardo Ruggiero, δήλωσε σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη ότι είναι ανοιχτός στο ενδεχόμενο μεταβίβασης του τομέα που διαχειρίζεται τον αδεσμοποίητο τοπικό βρόχο (LLU) σε άλλη εταιρία.

Η ρυθμιστική αρχή της Ιταλίας έχει θέσει ως στόχο την επίτευξη συμφωνίας μέχρι τα τέλη του έτους, αλλά στην Telecom Italia δηλώνουν επιφυλακτικοί ως προς το χρονοδιάγραμμα.

Ο πρόεδρος του ΟΤΕ εμφανίζεται αρνητικός στο ενδεχόμενο λειτουργικού διαχωρισμού, υποστηρίζοντας πως ”δε μπορείς να πάρεις δύο αβγά από μία ομελέτα”.

Ο ίδιος θεωρεί ότι ”άλλο μοντέλο ανάπτυξης ”πούλησε” η κυβέρνηση για τον Οργανισμό και άλλο δημιουργείται τώρα” (σ.σ. με τον λειτουργικό διαχωρισμό).

Ο κ. Βουρλούμης υποστήριξε επίσης ότι ”όλοι ζημιώνονται, συμπεριλαμβανομένου του ΟΤΕ, από την υπόθεση των ευρυζωνικών συνδέσεων”, καθώς τα τιμολόγια έχουν υποχωρήσει σημαντικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v