Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιατρικό: Μείωση 9,9% στα κέρδη προ φόρων εξαμήνου

Αύξηση 14,9% στο κύκλο εργασιών και 15,2% στα ΕBITDA, σημείωσε για το α΄εξάμηνο του 2002 το Ιατρικό Αθηνών σε επίπεδο ομίλου. Ωστόσο, τα κέρδη προ φόρων σημείωσαν πτώση 9,9% λόγω αυξημένων αποσβέσεων.

Ιατρικό: Μείωση 9,9% στα κέρδη προ φόρων εξαμήνου
Σε ενοποιημένη βάση ο κύκλος εργασιών του Ιατρικoύ Αθηνών ανήλθε στα 80,8 εκ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 14,9% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Ανοδικά κινήθηκαν και τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) και διαμορφώθηκαν στα 16,6 εκ. ευρώ αυξημένα κατά 15,2% σε σχέση με το 6μηνο του 2001.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η άνοδος των μεγεθών οφείλεται στο επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρίας (άνω των 150 εκ. ευρώ) το οποίο βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο υλοποίησης του και σταδιακά αρχίζει να αποδίδει καρπούς.

Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 9,6 εκ. ευρώ μειωμένα κατά 9,9% σε σχέση με το περυσινό 6μηνο. Η μείωση των κερδών προ φόρων οφείλεται αποκλειστικά στις αυξημένες (κατά 26,5%) αποσβέσεις λόγω των προαναφερόμενων επενδύσεων και στα αυξημένα χρηματοοικονομικά έξοδα που ανήλθαν στα 2,1 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με βάση τα αποτελέσματα του 6μηνου η διοίκηση της εταιρίας διατηρεί την πρόβλεψη της για τα ετήσια οικονομικά μεγέθη. Συγκεκριμένα, για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης αναμένεται αύξηση 13,3% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών στα 157 εκ. ευρώ, αύξηση 21,6% στην λειτουργική κερδοφορία στα 29 εκ. ευρώ και αύξηση 10,2% στα κέρδη προ φόρων, στα 15 εκ. ευρώ.

Τέλος, επισημαίνεται ότι, πρόσφατα, η εταιρία ξεκίνησε την λειτουργία της νέας κλινικής στην Δάφνη, που είναι και η μοναδική εξειδικευμένη νεφρολογική κλινική στην Ελλάδα τελευταίας τεχνολογίας, ενώ σύντομα ολοκληρώνεται η επέκταση της κλινικής Παλαιού Φαλήρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v