Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Συμπλήρωμα του ενημερωτικού για την ΑΜΚ

Στο κοινό θα διατίθεται απο τις 10 Αυγούστου το εγκεκριμένο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς συμπλήρωμα του ενημερωτικού δελτίου της Τράπεζας Πειραιώς, σχετικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της.

Πειραιώς: Συμπλήρωμα του ενημερωτικού για την ΑΜΚ
Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι θέτει από την Παρασκευή 10 Αυγούστου 2007 στη διάθεση του επενδυτικού κοινού το εγκεκριμένο στιν 9/8/2007 από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς συμπλήρωμα του ενημερωτικού δελτίου της, σχετικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της.

Ειδικότερα, στην από 6/7/2007 συνεδρίασή του, το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά ευρώ 322.207.575,66, με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων της, με αναλογία 1 νέα προς 4 παλαιές μετοχές, ενώ παράλληλα δόθηκε δικαίωμα προεγγραφής για τυχόν αδιάθετες νέες μετοχές στους ασκούντες δικαιώματα προτίμησης και στους εργαζομένους, όπως ειδικότερα αναφέρεται στο εγκεκριμένο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις 26/7/2007 ενημερωτικό δελτίο της τράπεζας.

Συνολικά, θα εκδοθούν 67.548.758 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας ευρώ 4,77 η κάθε μία(στο εξής οι νέες μετοχές) και με τιμή διάθεσης 20,00 ευρώ (στο εξής η τιμή διάθεσης), ενώ προσδοκάται να αντληθούν κεφάλαια ύψους περίπου ευρώ 1.350.975.160 (67.548.758 Χ 20,00 ευρώ).

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου έχει ως εξής:

1η/8/07: Αποκοπή δικαιωμάτων προτίμησης.

6/8/07: Πίστωση στην ΕΧΑΕ των δικαιωμάτων προτίμησης στους λογαριασμούς των δικαιούχων στο ΣΑΤ.

7/8/07: Έναρξη διαπραγμάτευσης και άσκησης δικαιωμάτων προτίμησης.

9/8/07: Έγκριση του συμπληρώματος του ενημερωτικού δελτίου από το Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

10/8/07: Ανακοίνωση στον ημερήσιο Τύπο και στο ημερήσιο δελτίο τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών (στο εξής το Χ.Α) για τον τρόπο και τον τόπο διάθεσης του συμπληρώματος του ενημερωτικού δελτίου, καθώς και για την περίοδο υπαναχώρησης του επενδυτικού κοινού.

10/8/07: Δημοσίευση του συμπληρώματος (ανάρτηση στην ιστοσελίδα της τράπεζας, της Ε.Κ. και του Χ.Α.).

13/8/07: Έναρξη περιόδου υπαναχώρησης του επενδυτικού κοινού.

16/8/07: Λήξη περιόδου υπαναχώρησης του επενδυτικού κοινού.

3/9/07: Λήξη διαπραγμάτευσης δικαιώματος προτίμησης.

7/9/07: Λήξη περιόδου άσκησης δικαιώματος προτίμησης.

12/9/07: Ανακοίνωση στο ΗΔΤ και στην ιστοσελίδα του Χ.Α. για την κάλυψη της αύξησης και τη διάθεση των αδιάθετων μετοχών.

13/9/07: Έγκριση από το Χ.Α. της εισαγωγής προς διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της τράπεζας.

14/9/07: Ανακοίνωση στο ΗΔΤ και στην ιστοσελίδα του Χ.Α. για την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών της τράπεζας.

18/9/07: Έναρξη διαπραγμάτευσης νέων μετοχών από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Σύμφωνα με το άρθρο 16 του Ν. 3401/2005, επενδυτές, οι οποίοι θα έχουν ασκήσει δικαιώματα προτίμησης ή/και προεγγραφής για την απόκτηση νέων μετοχών της τράπεζας πριν από τη δημοσίευση του συμπληρώματος του ενημερωτικού δελτίου στις 9/8/2007, μπορούν να υπαναχωρήσουν εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών από τη δημοσίευσή του.

Σημειώνεται ότι το παραπάνω χρονοδιάγραμμα εξαρτάται από αρκετούς αστάθμητους παράγοντες και ενδέχεται να μεταβληθεί. Για τη διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής της θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία.

Οι μετοχές που θα εκδοθούν θα αποτελέσουν αντικείμενο αίτησης εισαγωγής προς διαπραγμάτευση στην κατηγορία της Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης της αγοράς αξιών του Χ.Α. Για να ολοκληρωθεί η εισαγωγή και διαπραγμάτευση των νέων μετοχών στο Χ.Α., θα πρέπει να εγκριθεί από το Δ.Σ. του Χ.Α. η σχετική αίτηση της τράπεζας.

Το εν λόγω συμπλήρωμα του ενημερωτικού δελτίου, εφόσον ζητάται από τους επενδυτές, δύναται να τους χορηγηθεί δωρεάν κατόπιν αιτήσεώς τους, σε έντυπη μορφή από το δίκτυο καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v