Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΔΑΠ: Αβάσιμες οι κατηγορίες των δήμων

Απολύτως αβάσιμες χαρακτηρίζει η ΕΥΔΑΠ τις αιτιάσεις ορισμένων δήμων της Αττικής, των οποίων το δίκτυο ενισχύει η εταιρία για παροχή χαμηλής πίεσης.

ΕΥΔΑΠ: Αβάσιμες οι κατηγορίες των δήμων
Απολύτως αβάσιμες χαρακτηρίζει η ΕΥΔΑΠ τις αιτιάσεις ορισμένων δήμων της Αττικής, των οποίων το δίκτυο ενισχύει η εταιρία για παροχή χαμηλής πίεσης.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με την εταιρία, αφορά εξολοκλήρου στις ελλιπείς υποδομές των συγκεκριμένων δήμων και όχι στην ΕΥΔΑΠ, ενώ σχετική επιστολή έστειλε ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ Κ. Κωστούλας στους δήμους Αναβύσσου, Κερατέας, Λαυρεωτικής και Καλυβίων Θορικού.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, ”στα πλαίσια της ορθολογικής διαχείρισης του δικτύου ύδρευσης αρμοδιότητάς της, εξασφαλίζει επάρκεια πίεσης για όλους τους καταναλωτές της πολύ μεγαλύτερη της ελάχιστης, η οποία σύμφωνα και με τον ισχύοντα κανονισμό λειτουργίας του δικτύου ύδρευσης ορίζεται σε 2 ατμόσφαιρες στη θέση υδροδότησης.

Η πίεση που εξασφαλίζει η ΕΥΔΑΠ στην κεντρική τροφοδοσία της ”κεφαλής” των δημοτικών δικτύων και στους τέσσερις δήμους, όπως προκύπτει από τις καταγραφές που κάνει και είναι στη διάθεση των δήμων, είναι πολλαπλάσια των 2 ατμοσφαιρών ως έχει υποχρέωση από τον κανονισμό της.

Το αίτημα των δήμων για συνεχή αύξηση της πίεσης στην κεφαλή της τροφοδοσίας για να ξεπεραστούν οι αδυναμίες των δικτύων αποτελεί εθελοτυφλική αντιμετώπιση της πραγματικής κατάστασης, είναι τεχνικά επικίνδυνη και οικονομικά απαράδεκτη.

Τα γνωστά από ετών σε όλους προβλήματα δυσλειτουργίας των δημοτικών δικτύων ύδρευσης θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με ορθολογική διαχείριση αλλά και με την κατασκευή έργων υποδομής (δεξαμενές, αντλιοστάσια, αγωγοί κ.λπ.).

Η αναφορά της επιστολής ότι ”το πρόβλημα δημιουργήθηκε γιατί με τους ίδιους αγωγούς που τροφοδοτείται η νοτιοανατολική Αττική τροφοδοτείται το αεροδρόμιο και το ιππικό κέντρο” είναι απολύτως εσφαλμένη, αφού αντιθέτως διά του πλέγματος των νέων έργων υδροδότησης του αεροδρομίου έχει βελτιωθεί σημαντικά και η λειτουργία ολόκληρου του υδροδοτικού συστήματος των ανατολικών παράλιων της Αττικής.

Τέλος, η ΕΥΔΑΠ όπως είναι γνωστό, στο πλαίσιο του ευρύτερου κοινωνικού της ρόλου είναι πάντα πρόθυμη να παράσχει συμβουλές για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος που έχει να κάνει με την ομαλή υδροδότηση των δημοτών, καταλήγει η επιστολή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v