Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

AirFastTickets: «Προσγείωση» ύστερα από 14 μήνες πτήση στα τυφλά

Σε διαδικασία κλεισίματος η ιστοσελίδα ηλεκτρονικών κρατήσεων εισιτηρίων με τους εναπομείναντες εργαζομένους να πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας καθώς παραμένουν απλήρωτοι επί τρίμηνο.

AirFastTickets: «Προσγείωση» ύστερα από 14 μήνες πτήση στα τυφλά

Δεδομένο θεωρείται στην ελληνική ταξιδιωτική αγορά το «λουκέτο» στο διαδικτυακό ταξιδιωτικό γραφείο AirFastTickets, παρ' ότι δεν η ιδιοκτήτρια εταιρεία του δεν έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση. 

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για διαδικασία κλεισίματος του διαδικτυακού τόπου ηλεκτρονικών κρατήσεων με τους εναπομείναντες εργαζομένους να πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας καθώς παραμένουν απλήρωτοι επί τρίμηνο. 

Η AirFastTickets θεωρούνταν μέχρι πριν ένα χρόνο ένα από πλέον πετυχημένα παραδείγματα καινοτόμων επιχειρήσεων στο χώρο το τουρισμού με τον ιδρυτή της Νίκο Κοκλώνη να αποσπά διεθνείς και εγχώριες διακρίσεις. 

Πριν ένα χρόνο, ωστόσο, η Διεθνής Ενωση Αεροπορικών Εταιρειών (ΙΑΤΑ) δημοσιοποίησε πως η AirFastTickets όφειλε ποσό άνω των 4 εκατ. ευρώ σε αεροπορικές εταιρείες από κρατήσεις εισιτηρίων. 

AirFastTickets (AFT) και IATA ενεπλάκησαν σε διαπραγματεύσεις για την αποπληρωμή των οφειλών με την Ένωση των Αεροπορικών Εταιρειών να αφαιρεί από την AFT τη δυνατότητα να εκδίδει αεροπορικά εισιτήρια (Ιούνιος 2014).

Η κίνηση της ΙΑΤΑ αποτέλεσε καίριο πλήγμα για την AirFastTickets η οποία δεν κατάφερε στους μήνες που ακολούθησαν να εξασφαλίσει κεφαλαιακή στήριξη με αποτέλεσμα να αποσυρθεί από την αγορά.

Ηδη, οι ιστότοποι της εταιρείας έχουν απενεργοποιηθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v